Αλεξόπουλος: «Τελειώνουμε τους πολιτικά ανήθικους τακτικισμούς όπως στο Αχαϊκό»

12.07.2023 / 13:20
ΓΡ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ pic

Το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουλίου, στο δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας συζητείται το θέμα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για τρίτη φορά εντός 2023, που κρύβει μέσα του μία ανήθικη –πολιτικά- στόχευση.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν ο ίδιος ο απερχόμενος Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς δήλωνε περήφανα ότι σχεδίασε και θα διαμορφώσει σε κοινόχρηστους χώρους, πλατείες με 10.000 ευρώ η κάθε μία, στις κοινότητες Αχαϊκού, Ελαιοχωρίου, Κάτω Αχαΐας, Λουσικών και Ριόλου. Ωστόσο, φαίνεται από την εισήγηση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού ότι οι πολιτικές επιδιώξεις της δημοτικής Αρχής Μυλωνά είναι διαφορετικές για την κοινότητα Αχαϊκού.

Με το πρόσχημα των αντικειμενικών δυσκολιών, που οι γνώστες των κατασκευών αντιλαμβάνονται ότι δεν αποτελεί βάσιμη δικαιολογία, η δημοτική Αρχή Μυλωνά εισηγείται την αφαίρεση των 10.000 ευρώ για την κατασκευή νέας πλατείας στο Αχαϊκό.

Πρόκειται για ένα έργο που οι υπηρεσίες και οι επιτροπές του Δήμου ενέκριναν προ λίγων μηνών ότι η μελέτη μπορεί να εκτελεστεί χωρίς προβλήματα. Ολως τυχαίως (;) διαγνώστηκε πρόσφατα ότι προέκυψαν «αντικειμενικές δυσκολίες» που δεν επιτρέπουν την εκκίνηση των εργασιών που προγραμματίζονταν για το επόμενο διάστημα.

Ρωτάμε ευθέως:

-Για ποιο λόγο αυτές οι «αντικειμενικές δυσκολίες» δεν είχαν διαγνωστεί κατά τη σύνταξη και αποδοχή της μελέτης;

-Έπαιξε ρόλο σε αυτή την «διάγνωση» ότι ο πρόεδρος της κοινότητας Αχαϊκού Παναγιώτης Κολλιόπουλος θα είναι υποψήφιος με την παράταξη «ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ για τη Δυτική Αχαΐα», όπως ανακοινώθηκε από την 1η Ιουνίου;

-Γιατί δεν είχε γίνει αποδεκτή η μελέτη που είχε φέρει πολλάκις στο Δήμο ο κ. Κολλιόπουλος από το 2013;

-Την ίδια ώρα που ματαιώνεται η κατασκευή της Πλατείας στο Αχαϊκό, ποιός αναλαμβάνει την εκτέλεση των εργασιών με απευθείας ανάθεση στην νέα πλατεία του Ριόλου που ορθώς κατασκευάζεται; Μήπως έχει συγγενική σχέση με αιρετό της περιοχής και υποψήφιο του κ. Μυλωνά; Γιατί αν συνέβη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προγραμματική δέσμευση Μυλωνά περί «Απαγόρευσης ανάδειξης υποψηφίων του συνδυασμού μας ή συγγενικών τους προσώπων σε προμηθευτές ή παρόχους υπηρεσιών ή αναδόχους έργων του Δήμου με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων»!

-Γιατί ο Δήμαρχος κατά την επίβλεψη ή παρουσίαση έργων καλεί υποψήφιούς του ανά περιοχή και όχι τους αιρετούς Προέδρους όταν αυτοί δεν θα είναι υποψήφιοί του στις προσεχείς εκλογές;

-Υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι, που σήμερα θα ψηφίσουν υπέρ αυτής της πολιτικά ανήθικης συμπεριφοράς;

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε για το θέμα: «Εχω δηλώσει από την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της παράταξής μας πως ερχόμαστε για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Τέτοιου είδους τιμωρητικές πρακτικές που χωρίζουν τους δημότες σε “δικούς μας” και “δικούς τους” είναι απαράδεκτες, ανεπίτρεπτες και κατακριτέες. Στο δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας που θέλουμε να φέρουμε στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας δεν χωρούν τέτοιες ενέργειες και νοοτροπίες. Ευτυχώς για όλους μας, οι μέρες της δημοτικής Αρχής Μυλωνάς σύντομα θα τελειώσουν και θα πάψουν μια για πάντα αυτού του είδους οι πολιτικά ανέντιμοι τακτικισμοί».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα