Παρασκευή, 30.07.2021, 11:00 πμ

Ακινόσογλου για το εμβόλιο της AstraZeneca: «Δεν έχει τεκμηριωθεί τίποτα»

17.03.2021 / 20:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 13

Στην αναστάτωση που έχει προκληθεί με το εμβόλιο της Astrazeneca αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η παθολόγος- λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Καρολίνα Ακινόσογλο, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι οι θρομβώσεις συνδέονται με το εμβόλιο ή ότι οι ασθενείς που νόσησαν δεν θα εμφάνιζαν τα επεισόδια ούτως ή άλλως. «Μια εμφανής συσχέτιση και απόδειξη δεν έχει αυτή την στιγμή τεκμηριωθεί. Εγώ στους δικούς μου ανθρώπους λέω κάνε το εμβόλιο, πάση θυσία, μέχρι να δούμε τι θα γίνει.

Εάν πράγματι τεκμηριωθεί κάτι αν το ξανασυζητήσουμε. Δεδομένου όμως ότι βρισκόμαστε σε μια έξαρση, έχω δει τους αρρώστους με τα μάτια μου κι έχω δει πόσο τρομακτικό είναι, νομίζω έχουμε πολλά περισσότερα να χάσουμε παρά να κερδίσουμε, απλά αμφιβάλλοντας χωρίς αποδείξεις.

Εάν και όταν αποκτήσουμε νέα δεδομένα, βέβαια να επαναξιολογήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Έως τότε συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας, μέχρι νεοτέρας. Αν ανασταλεί θα βρούμε μια άλλη εναλλακτική οδός για συμπληρωματική με μια άλλη εταιρεία ή με άλλο εμβόλιο», είπε η κυρία Ακινόσογλου.

Όσον αφορά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και του lockdown, που εδώ και ένα χρόνο φαίνεται ότι έχουν κουράσει την κοινωνία, η κ. Ακινόσογλου υπογράμμισε ότι «το καταλαβαίνουμε και το νιώθουμε όλοι, αυτό δίνει τροφή σε αντίθετα φαινόμενα και ακραία, τύπου ανεξέλεγκτου συνωστισμού, των πάρτι, που είναι πολύ ανθρώπινα δεδομένου ότι υπάρχει μια «καταπίεση», η οποία έπρεπε, προφανώς να συμβεί για λόγους προφύλαξης. Προφανώς από το να υπάρχει αυτός ο ανεξέλεγκτος συνωστισμός, είναι καλύτερα να είναι ελεγχόμενος και με βάση κάποιους κανόνες, και να έχουμε μια επανεκκίνηση της αγοράς».

Τέλος μιλώντας για το γεγονός ότι στο τρίτο κύμα οι νεκροί από κορωνοϊό σε όλη την Ευρώπη είναι λιγότεροι σχολίασε: «Έχουμε αποκτήσει μια μεγαλύτερη εμπειρία και έχουμε ενισχυθεί ως συστήματα υγείας παγκοσμίως. Ελπίζω να μείνουμε σε αυτά τα δεδομένα. Παραμένω επιφυλακτική αλλά και αισιόδοξη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα