Παρασκευή, 26.11.2021, 12:02 πμ

ΑΚΙ – ΔΗΚΙ: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έπρεπε να είναι το ύστατο μέτρο

24.08.2021 / 22:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 30

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη ΑΚΙ –ΔΗΚΙ αναφέρει τα εξής: «Η επιτροπή βιοηθικής τον  περασμένο Ιούνιο στην προοπτική  του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, τον πρότεινε  ως ύστατο μέτρο , αφού προηγουμένως  εξαντληθούν και δεν αποδώσουν όλοι οι τρόποι παραίνεσης . Η κυβέρνηση αφού θεώρησε ότι 7 μήνες από την έναρξη των εμβολίων έχει εξαντλήσει όλα τα αποθέματα ενημέρωσης και συμβουλευτικής  και δεδομένου της επέλασης της μετάλλαξης δ, νομοθέτησε  την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοιού προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά στα νοσοκομεία και σε άλλες μονάδες υγείας.Πέρα όμως από την νομολογία , τις κάθε είδους πολιτικές τοποθετήσεις και αναλύσεις  είναι κοινός τόπος  όλων των εμπλεκόμενων στην μάχη κατά του κορονοιού  και  των ”συναλλασσομένων” στο δημόσιο διάλογο(κόμματα, σύλλογοι, επιστημονικές εταιρίες και  συνδικαλιστικές ενώσεις) ότι υπάρχει μια αναγκαιότητα και μια πραγματικότητα. Η αναγκαιότητα αφορά τους εμβολιασμούς που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη, επιπροσθέτως όμως για τους υγειονομικούς , πόσο μάλλον για τους γιατρούς , ηθικά δεδομένη. Από την άλλη όμως υπάρχει η πραγματικότητα του αντιεμβολιαστικού κινήματος που είναι εδώ-όπως και σε γωνιά του πλανήτη-έχει ΄΄φωνή΄΄ αλλά δυστυχώς έχει και απήχηση.Η κυβέρνηση  δεν μπόρεσε, θεσμικά και νομοθετικά, να μπλοκάρει τις φωνές που συνεχίζουν και σήμερα  να προκαλούν αλλά πολύ περισσότερο να εγκληματούν διαστρεβλώνοντας γνώση και πραγματικότητα.

Στην νοσοκομειακή ιατρική κοινότητα το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι ελάχιστο , ενώ αν προσθέσουμε τους νοσούντες , οι από πεποίθηση ή από φόβο,  ανεμβολίαστοι ειναι πολύ λίγοι. Εντούτοις καλούμε αυτούς τους λίγους να κάνουν το επόμενο βήμα: να παραμερίσουν τις όποιες φοβίες και ανησυχίες,να αναθεωρήσουν απόψεις, να αποβάλλουν δογματισμούς και να εμβολιαστούν, αναλογιζόμενοι την συλλογική ευθύνη.

Επίσης  την ίδια έκκληση κάνουμε στους υπόλοιπους υγειονομικούς . Ας κοιτάξουν τις στατιστικές, τα επιστημονικά δεδομένα και πάνω από όλα ας θυμηθούν  την πρόσφατη εικόνα των νοσοκομείων.  Ο εμβολιασμός είναι το διαβατήριο για την κανονικότητα.

Τέλος η κυβέρνηση οφείλει πειστικά ,με σχέδιο, να ΄΄απαντήσει΄΄ στις ελλείψεις που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, δεδομένου ότι  η επόμενη περίοδος για τα νοσοκομεία θα είναι , κατά τα φαινόμενα, ιδιαίτερα δύσκολη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα