Παρασκευή, 22.10.2021, 9:09 πμ

Αγρίνιο: Προμηθευτής «μαϊμού» άρπαξε 11.680 ευρώ

16.09.2021 / 11:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
diadiktiaki_apati_

Όλα νομότυπα φαίνονταν στο e-mail που έλαβε ένας 36χρονος επαγγελματίς, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Αγρίνιο από την εταιρεία του προμηθευτή του που εδρεύει στην Γερμανία. Έτσι, κατέθεσε μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής στον λογαριασμό που ανέφερε το μήνυμα 11.680 ευρώ για τα προϊόντα που ήθελε να αγοράσει.

Όμως, όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προμηθευτή για να βεβαιωθεί ότι έλαβε την παραγγελία και τα χρήματα, άνοιξε η γη κάτω από τα πόδια του καθώς ενημερώθηκε ότι η εταιρεία δεν του είχε στείλει το e-mail και δεν παρέλαβε ποτέ τα χρήματα! Το θύμα κατήγγειλε την διαδικτυακή απάτη στην Ασφάλεια, που διενεργεί προανάκριση για να εντοπίσει τον κάτοχο του λογαριασμού στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα.

Ζήτησε τους κωδικούς για να καταθέσει έμβασμα

Θύμα απάτης έπεσε μια γυναίκα στη Ξάνθη, η οποία δεν πονηρεύτηκε όταν δέχθηκε τηλεφώνημα την Κυριακή από έναν άγνωστο που ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος τράπεζας και της ζήτησε τους κωδικούς του e-banking της, δήθεν για να της στείλει ένα έμβασμα για λογαριασμό συγγενικού της προσώπου. Όμως, αντί να καταθέσει χρήματα, μετέφερε από τον τραπεζικό της λογαριασμό σε άλλον το ποσό των 6.200 ευρώ! Οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα