Αυξάνεται ο αριθμός κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης στη Δανία

10.02.2021 / 22:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πα 24

Το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με το πιο μεταδοτικό στέλεχος του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία αυξάνεται στη Δανία, ανέφεραν την Τετάρτη οι αρχές, επικαλούμενες προκαταρκτικά στοιχεία.

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το 27% των θετικών διαγνώσεων το γενετικό υλικό των οποίων αναλύθηκε ήταν φορείς του στελέχους B117, από 20% την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε σε μια έκθεση το State Serum Institute (SSI).

Η Δανία είναι από τις χώρες που έχουν το προβάδισμα στην αλληλούχιση του γονιδιώματος που χρησιμοποιείται για την ανάλυση του γενετικού υλικού του κορονοϊού προκειμένου να προσδιοριστούν τα στελέχη.

Ο αριθμός αναπαραγωγής του νέου στελέχους, που δείχνει σε πόσους άλλους μπορεί να μεταδώσει τον ιό ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί από αυτόν, είναι 0,99%, ανέφερε χθες, Τρίτη, το SSI, κάτι που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή ο ιός υποχωρεί ελαφρά.

Ο γενικός αριθμός μολύνσεων πέφτει στη Δανία μετά την επιβολή από την κυβέρνηση σκληρών μέτρων lockdown, με μόλις 470 θετικές διαγνώσεις να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, έναντι χιλιάδων μολύνσεων την ημέρα που καταγράφονταν στα τέλη του περασμένου έτους.

Συνολικά 1.690 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με το νέο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα