Αφήστε τα «βουλευτιλίκια»-Αυστηρό μήνυμα της Φώφης Γεννημάτα στα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ

13.03.2021 / 15:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
maxresdefault

Του Διονύση Ζακυνθινού

Αυστηρό μήνυμα να αφήσουν «τα βουλευτιλίκια» και να σβήσουν τις διαφορές τους απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης ψηφιακής περιοδείας της στη Δυτική Ελλάδα.

Σε μια προσπάθεια να ανασκουμπωθούν όλα τα στελέχη του κόμματος εν όψει των (πολύ πιθανών) επικείμενων πρόωρων εκλογών, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – όπως πληροφορείται ο «Νεολόγος», κατέφυγε και σε υψηλούς τόνους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλετε να βοηθήσετε; Ξεχάστε τα “βουλευτιλίκια”, τα “νομαρχιαλίκια” και σβήστε τις προσωπικές διαφορές σας».

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη, από τις οποίες προέκυψε ένας εύλογος και γόνιμος προβληματισμός για την περαιτέρω πορεία του ΚΙΝΑΛ. Κοινή συνισταμένη όλων, έστω και με διαφορετικές προσεγγίσεις, ήταν το ζητούμενο για την άσκηση μιας αποτελεσματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην νομάρχης Αχαΐας Στάθης Αθανασόπουλος – Σερέτης, ο οποίος προέτρεψε απευθυνόμενος στην πρόεδρο: «Στηρίξτε την Αυτοδιοίκηση». Όπως είπε, για να στηρίξει την προτροπή του, «εμείς οι νομάρχες κάναμε τα σχολεία, εμείς κάναμε τις λιμνοδεξαμενές».  

Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος Πατρέων και πρώην υπουργός Ανδρέας Φούρας τα είπε όλα με μια συνοπτική διαπίστωση: «Έχουμε χάσει το κέντρο, που το έχει πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Πρέπει να ξαναβάλουμε τη λέξη ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε ο πρώην νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, που μίλησε και για το επικείμενο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, λέγοντας ότι για το κόμμα αυτό «συνιστά πεδίον δόξης λαμπρόν».

Στα οικονομικά θέματα, με μια συγκροτημένη κατά κοινή παραδοχή τοποθέτηση, αναφέρθηκε ο τέως βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουτσόγιωργας, για τα οργανωτικά ζητήματα μίλησε ο πρώην περιφερειακός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Κελεπούρης, ως ο καλύτερος γνώσης τους.

Από τους τελευταίους που μίλησαν, ο Μιχάλης Κίτρου έθεσε επί τάπητος το «καυτό» πρόβλημα της ανεργίας, προσθέτοντας ότι θα πρέπει το κόμμα να επανασυνδεθεί με τις πατριωτικές δυνάμεις και να δώσει προτεραιότητα στα εθνικά θέματα, με έμφαση τα ελληνοτουρκικά και την μετά Ερντογάν εποχή.

Εξάλλου, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. 

Κώστας Σκανδαλίδης: «Αν δεν πάμε καλά στις εκλογές, δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης»

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος επικαλέστηκε την ηλικία του και την πολύχρονη παρουσία του στο ΠΑΣΟΚ («είμαι ο πιο παλιός») και φέρεται να είπε σε έντονο ύφος απευθυνόμενος στα υπόλοιπα στελέχη: «Θέλετε να βοηθήσετε; Ελάτε κοντά. Να ξέρετε ότι αν δεν πάμε καλά στις εκλογές, δεν θα μάς υπολογίζει κανένας και δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης».

Όπως φάνηκε στη συνέχεια, η τοποθέτηση του Κώστα Σκανδαλίδη ήταν μια «πάσα» στη Φώφη Γεννηματά, η οποία έστειλε το προαναφερόμενο, αυστηρό, μήνυμα, επισημαίνοντας επίσης: «Μην μου βάζετε εμένα ευκολάκια, όπως αυτό της ανεργίας»

Γεγονός που προκάλεσε το… παράπονο του Ανδρέα Κελεπούρη, ο οποίος, μεταξύ σοβαρού και αστείου, είπε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ: «Πρόεδρε, μάς μαλώνετε».

Εκτός… σύνδεσης ο Ανδρέας Καράβολας

Στην τηλεδιάσκεψη δεν συμμετείχε ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, προφανώς γιατί δεν κατάφερε να έχει την απαιτούμενη διαδικτυακή σύνδεση.         

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα