Παρασκευή, 17.09.2021, 1:46 μμ

Αφγανιστάν – Γαλλία: Δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν

12.09.2021 / 17:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
afgnistan_gunman_APEMPE_12_09_2021-1200x675

Η Γαλλία αρνείται να αναγνωρίσει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. «Δεν θέλουμε να έχουμε οποιαδήποτε σχέση μαζί τους», διαμηνύει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν – Ιβ Λεντριάν.

«Η Γαλλία αρνείται να αναγνωρίσει ή να έχει οποιεσδήποτε σχέσεις με αυτή την κυβέρνηση. Περιμένουμε τις ενέργειές τους. Έχουμε εκθέσει μια σειρά από όρους», είπε ο Ζαν – Ιβ Λεντριάν χθες (11.09.2021), όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο France 5.

Μεταξύ άλλων η Γαλλία θέλει να επιτρέψουν οι Ταλιμπάν την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που δεν ελέγχονται από το κίνημα και να δώσουν σε εκείνους που το επιθυμούν την ευκαιρία να φύγουν από την χώρα, διευκρίνισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

«Είπαν επανειλημμένως ότι θα επιτρέψουν σε κάποιους ξένους και Αφγανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς προβλήματα και μίλησαν επίσης και για μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς. Μολαταύτα ψεύδονται. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα», είπε ο υπουργός.

Την Τρίτη (07.09.2021) οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την σύνθεση της αποκλειστικά ανδρικής μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν υπό τον μουλά Χασάν Ακχούντ, έναν στενό σύμμαχο του ιδρυτή του κινήματος, του μουλά Ομάρ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα