Αχαϊα: Ξεκινούν συντηρήσεις επαρχιακών οδών ύψους 2 εκατ. ευρώ, τι ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης

14.01.2022 / 14:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
????????????????????????????????????

Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας θα ξεκινήσουν σύντομα σε σημαντικές επαρχιακές οδούς της ανατολικής Αχαΐας όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας με τον περιφερεαχη Νεκτάριο Φαρμάκη να  καταθέτει πως είναι περιοχή  στην οποία παρουσιάζονται συχνές κατολισθήσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει: : «Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας θα ξεκινήσουν σύντομα σε σημαντικές επαρχιακές οδούς της ανατολικής Αχαΐας, καθώς σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Άρση Επικινδυνότητας Επαρχιακών Οδών Ανατολικής Αιγιάλειας», συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ, αφορά σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτοτάπητα και των πρανών, καθώς και σε αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, επέκτασης τεχνικών έργων και άλλων εργασιών, σε τρεις επαρχιακές οδούς.

Πρόκειται για την 17η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Αίγαι – Ζαρούχλα από εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου και δια Βεργοβίστας – Σελιάνας – Περιθωρίου», τη 18η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Ράχοβα προς Σαραντάπηχο» και την 20η Επαρχιακή Οδό: «Παραλία Πλατάνου – Μέγα Σπηλαίου – Καλάβρυτα δια Άνω Πλατάνου, Καλαμιάς, Βουτσίμου και Κάτω Ποταμιάς» της Ανατολικής Αιγιάλειας.

«Η ανατολική Αιγιάλεια είναι η περιοχή στην οποία παρουσιάζονται συνήθως οι περισσότερες και μεγαλύτερες κατολισθήσεις, επιβαρύνοντας σημαντικά την ποιότητα των δρόμων και της οδικής ασφάλειας. Η προσπάθειά μας για συντήρηση των δρόμων και αποκατάσταση των φθορών, προκειμένου να βρίσκονται πάντα στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, είναι συνεχής» σημείωσε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου”.

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε η Ε. Γιαννά από Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας, τι είπε στη συνάντηση με τον Φαρμάκη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα