Αχαΐα – Αντιδρούν στο Λεόντιο στο ενδεχόμενο της τοποθέτησης ανεμογεννητριών

14.06.2021 / 21:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
to 14

Το Σάββατο 12/6/2021 στις 21:00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λεοντίου από κοινού με τον τοπικό Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Λεοντίου Αχαΐας.

Η συγκέντρωση όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Λεοντιτών «Ο Άγιος Ανδρέας», έγινε με αποκλειστικό στόχο την αποτροπή της επιχειρούμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών κατά μήκος της κορυφογραμμής στο Παναχαϊκό στις θέσεις “Κιβούρι” ή “Ορνιθοκάθισμα”, άνωθεν του χωριού, οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες NATURA.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες φορείς και λοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην υγεία, την οικονομία, το περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Οι δε κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία, οργή και αγανάκτησή τους, καθώς και την ακλόνητη αποφασιστικότητά τους να πράξουν ότι είναι ανθρωπίνως εφικτό ώστε να μην υλοποιηθεί το αναφερόμενο έργο, ενώ συγκροτήθηκε και συντονιστική επιτροπή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα