Αχαΐα: Αυτές οι περιοχές είναι επίφοβες για φωτιά – Τι αποκάλυψε ο Χ. Μπονάνος στον Max

27.05.2022 / 10:48
peripolia-fotia

Με το βλέμμα στραμμένο σε Αιγιάλεια και Ερύμανθο είναι η Αντιπεριφέρεια Αχαΐας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου καθώς αυτές οι περιοχές μαζί με τα περιαστικά δάση αποτελούν επίφοβες για εκδήλωση πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο.

Ο κ. Μπονάνος μιλώντας στον Max Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» τόνισε πως υπάρχει μια γενικότερη κινητοποίηση για την πυροπροστασία και τα συνεργεία της Περιφέρειας προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες ώστε να είναι προσεκτικοί για να αποφευχθούν πυρκαγιές λόγω ατυχήματος ή αμέλειας.

Παράλληλα η Περιφέρεια συνεχίζει με αμείωτο ρυθμός όλες τις απαραίτητες εργασίες σε ότι αφορά την πρόληψη, δηλαδή καθαρισμός χόρτων ενώ είναι παρούσα και σε ότι συνδρομή της ζητηθεί είτε από τους Δήμους ή το Δασαρχείο στο οποίο πρόσφατα έδωσε τα απαραίτητα μηχανήματα ώστε να γίνει η αποψίλωση επικίνδυνων περιοχών.

Σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο στόχος είναι η κατάλληλη κατανομή των δυνάμεων της Περιφέρειας ώστε να καλυφτούν οι περιοχές ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και την ανάγκη της ατομικής ευθύνης αναφερόμενος και στα χιλιάδες ακαθάριστα οικόπεδα στην Αχαΐα.

Από την άλλη σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών ο κ. Μπονάνος μίλησε για τους Δασοκομάντος που λαμβάνουν δράση ήδη ενώ όπως είπε τα εναέρια μέσα τα οποία θα βρίσκονται στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα φέτος θα είναι περισσότερα για να στηρίξουν το έργο των πυροσβεστών από αέρος.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο έχουν διατυπωθεί κάποια παράπονα από τους Δήμους για έλλειψη οικονομικών πόρων και όπου μπορεί η Περιφέρεια συνδράμει με κάθε μέσο, ωστόσο μεγάλη υπόθεση αποτελεί όπως είπε η σοβαρότητα και η ατομική ευθύνη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα