Αχαΐα: 491 από τα 546 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Πάτρα

23.02.2021 / 7:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
patra_lockdown

Σταθερά σε υψηλά ποσοστά, βρίσκονται ακόμα τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας.
Όπως αναφέρe o Χαράλαμπος Μπονάνος, η εξέλιξη των ενεργών κρουσμάτων τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, έχει παρουσιάσει βελτίωση από την προηγούμενη Δευτέρα. Ωστόσο, η Αχαΐα παραμένει ψηλά σε ενεργά κρούσματα και συνεπώς η κατάσταση είναι ακόμα δύσκολη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μπονάνος, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, η Αχαΐα είχε 523 ενεργά κρούσματα, τα οποία αυξήθηκαν σε 639 τη Δευτέρα 15 του μηνός, με την Πάτρα να έχει φυσικά τον μεγαλύτερο αριθμό με 427 και 495 ενεργά κρούσματα αντιστοίχως.
Η εικόνα είναι κάπως καλύτερη από χθες, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Συγκεκριμένα, η Αχαΐα είχε χθες 546 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 461 στην Πάτρα.
Από τα παραπάνω κρούσματα, τα 95 βρίσκονταν σε νοσηλεία, ενώ τα 451 σε απομόνωση κατ’ οίκον.
Στο ΠΠΝΠ μέχρι τώρα έχει καλυφθεί το 80% της πληρότητας στην κλινική covid-19, ενώ στην κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 65 ασθενείς, εκ των οποίων οι 15 στη ΜΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στο ΠΓΝΠ λειτουργούν τρεις ΜΕΘ. Πιεστική παραμένει η κατάσταση και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,, υπάρχει σαφής μείωση ενεργών κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα σε όλες τις περιοχές της περιφερειακής μας ενότητας, όμως, η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα παραμένει υψηλή λόγω των περιστατικών των προηγούμενων δυο εβδομάδων.
«Το δύσκολο τούνελ συνεχίζεται. Όμως η ελπίδα υπάρχει με την αύξηση των εμβολιασμών. Θα πάμε καλύτερα. Πρέπει να αντέξουμε -μονόδρομος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες “Π”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα