Λευκάδα: Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου

26.04.2023 / 7:53
099e5245b0229142a24ca52a59a3f0fa_XL

Την ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων του Δήμου Λευκάδας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός τη Δευτέρα, 24 Απριλίου στα τοπικά ΜΜΕ.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 11.773.000 ευρώ.

Χρηματοδοτείται ωστόσο με 9.273.000 ευρώ και η επέκταση των αποχετευτικών δικτύων σε Βαρδάνια, Φρύνι, Περιβόλια, Νυδρί και Βασιλική. «Θέλουμε να ανακοινώσουμε την ένταξη της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου των περιοχών Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας και Τσουκαλάδων», αναφέρει.

Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλός, ο προϋπολογισμός αυτός δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ και όπως εξηγεί «πλέον είναι μη επιλέξιμη δαπάνη ο ΦΠΑ. Η συνολική πρόταση που είχε υποβληθεί ήταν της τάξης των 14.847.000 ευρώ. Νομίζω ότι οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο».

Το διαχρονικό πρόβλημα με το σχέδιο πόλης Λυγιάς-Νικιάνας

Ο Δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι μια μεγάλη και διαχρονική δυσκολία για τη χρηματοδότηση του έργου υπήρξε το σχέδιο πόλης Λυγιάς-Νικιάνας.

«Ο ίδιος θυμάμαι, ως δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Βασίλη Φέτση 2007-2010, όταν συζητούσαμε το σχέδιο πόλης Λυγιάς-Νικιάνας, ήταν το βασικότερο εμπόδιο για την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης και για την χρηματοδότηση του έργου», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε αργότερα: «Θα μπορούσαμε να μην είχαμε προβεί σε μια σειρά ενεργειών και να το είχαμε δεχτεί μοιρολατρικά. Ότι από τη στιγμή που υπάρχει το πρόβλημα, χάνουμε άλλη μία δυνατότητα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα