Πάτρα: Οχυρώνει την κεντροαριστερά ο Αϊβαλής – Προχωρά με στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ 

11.03.2023 / 19:00
αιβαλής

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΓΚΟΛΗ

ALEXKOGKOLIS@HOTMAIL.COM

Τον χώρο της κεντροαριστεράς συνεχίζει να… οχυρώνει γύρω του, με στοχευμένες δράσεις,  σε επίπεδο Πάτρας και Αθήνας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιος Δήμαρχος, Βασίλης Αϊβαλής. Με τη Χαριλάου Τρικούπη, αφού προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, να του έχει ανάψει σιωπηρά το «πράσινο φως», προτού ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά, όπως και η Κουμουνδούρου, γεγονός που αποτυπώνεται –και- στην πρόσφατη  παρουσία του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ (η οποία ναι μεν ήταν θεσμική, ο κ. Αϊβαλής είχε, δε, θερμό χαιρετισμό με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης), προχωρά έχοντας στήριξη από μια σημαντική βάση δύο κομμάτων τα οποία στην τοπική πολιτική σκηνή έχουν ευρύ έρεισμα.

Υποψήφιοι και θέσεις

Ήδη, έχουν ανακοινώσει πως στηρίζουν τον επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα-Σπουδαία και Πάλι», σημαίνοντα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου, τεχνοκράτες και αυτοδιοικητικοί. Σύμφωνα με συνεργάτες του, «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστούν συντεταγμένα υποψήφιοι και πρόσωπα κύρους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, όπως και οι θέσεις της παράταξης για όλα τα ανοιχτά και σημαντικά προβλήματα της Αχαϊκής πρωτεύουσας».

Πιο επίσημη στήριξη

Στο επόμενο πολιτικό τόνο, μετά τις εθνικές εκλογές, αναμένεται η στήριξη των δύο κομμάτων στον κ. Αϊβαλή, με πιο επίσημο τρόπο, χωρίς όμως τη μέθοδο του παλαιοκομματικού χρίσματος και ανεξαρτήτως κεντρικών πολιτικών συμμαχιών, «μιας και αφενός, ο κ. Αϊβαλής ήδη συσπειρώνει γύρω του ευρύτερες δυνάμεις του χώρου και αφετέρου γιατί ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης «απογαλακτίζεται» σταδιακά από τις κομματικές γραμμές», όπως αναφέρουν γνώστες της αυτοδιοικητκής  σκακιέρας. «Το ίδιο θα πράξουν και τα υπόλοιπα κόμματος και ειδικά σε μικρότερους Δήμους, στους οποίους εντάσσεται και η Πάτρα», συμπληρώνουν.

Δεν υπάρχει περιθώριο…

Άρα, όπως συμπεραίνει κάποιος, δύσκολα θα μπορέσει να υπάρξει κάποια άλλη υποψηφιότητα από τον χώρο της κεντροαριστεράς που να διεκδικεί τον Δημαρχιακό θώκο, αφού τα περιθώρια και οι «δεξαμενές» στήριξης έχουν στερέψει. Στο πλαίσιο αυτό, οι γνωρίζοντες  υποστηρίζουν στο «Νεολόγο» ότι πλέον αποδυναμώνεται το σενάριο της καθόδου του πρώην Περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα.  «Τον… «φρενάρουν» τόσο η άρνηση της Χαριλάου Τρικούπη να δημιουργηθούν έστω οι προϋποθέσεις ώστε να εξεταστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και η νωρίτερη επίσημη ανακοίνωση του κ. Αϊβαλή». Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζουν: «Στην περίπτωση αυτή η κάθοδος του κ. Κατσιφάρα  θα εντάσσονταν σε unfair λογική, τη στιγμή που ο χώρος εκπροσωπείται. Επίσης, κανένας δεν μπορεί να σκεφτεί το σενάριο της διπλής καθόδου, αφού θα είχε καταστροφικά χαρακτηριστικά τόσο για τον χώρο, όσο και για τους υποψηφίους».

Τέλος, κατά τις ίδιες πηγές, «ο κ. Κατσιφάρας «πιέζεται για πολιτική αποχή από τον Δήμο και από μετρήσεις που έχει στα χέρια του και από παρεμβάσεις κεντρικών στελεχών και των δύο κομμάτων, τα οποία φοβούνται διάσπαση του χώρου σε μία περίοδο που θεωρούν ότι ο Δήμος μπορεί να διεκδικηθεί επαξίως.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα