Ταυτοποιήθηκαν 52 σοροί, ενημερώθηκαν 14 οικογένειες- Τι θα γίνει με τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών

03.03.2023 / 17:26
66ccdf17c3a844df8b7e9a53f90909f0

Πενήντα δύο είναι οι σοροί που έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τους ειδικούς ψυχολόγους της Αστυνομίας, έχουν ενημερωθεί ήδη 14 οικογένειες και η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται.

Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν.

Επιπλέον η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε πως έχουν συλλεχθεί προσωπικά αντικείμενα των επιβατών που βρέθηκαν στο σημείο και γι αυτά μπορούν να επικοινωνούν οι άνθρωποι με το αστυνομικό τμήμα Τεμπών.

Νωρίτερα η κ. Ψημογλίδου είχε ανακοινώσει ότι συνολικά οι νεκροί είναι 57, ενώ είχε εξηγήσει ότι είναι λάθος να προστίθενται οι νεκροί και οι αγνοούμενοι . Εξηγώντας, ότι οι αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό των νεκρών, αλλά ορισμένοι από τους νεκρούς δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα