Ξεχώρισε ο χορός των Ηπειρωτών

20.02.2023 / 9:42
326524069_1293375741212392_1929084629122524544_n

Κέφι, έντονο παλμό, ποιοτική μουσική και μια μοναδική έκπληξη συνέθεσαν το ημερήσιο παραδοσιακό γλέντι-χορό  τού ιστορικού Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών το οποίο έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστή αίθουσα εκδηλώσεων. Συγκινητική, εξάλλου, ήταν η προσέλευση του κόσμου, μελών, φίλων και εκπροσώπων από χορευτικά σωματεία, που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την άψογη φιλοξενία.

Το συγκρότημα του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Βασίλη Παπαγεωργίου με τον Νίκο Δάσκαλο στο τραγούδι, ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς χορευτές, αποδίδοντας μοναδικά τον μουσικοχορευτικό πλούτο της Ηπείρου και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η έκπληξη του γλεντιού ήταν ο ξέφρενος σοκολατοπόλεμος που ακολούθησε με την είσοδο των προέδρων των  Σοκολατομαχιών και των Σοκολατοπαικτών, Περικλή Δημητρόπουλου και Διονυσίας Τσάκου, αντίστοιχα, που έδωσαν ξεχωριστή νότα στην όλη εκδήλωση. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού, Χάιδας Αλέξανδρος, εκπροσωπώντας έναν σύλλογο με βαθιά προσφορά στο λαϊκό πολιτισμό βράβευσε τα τοπικά σωματεία σοκολατορίχτες, σοκολατομαχίες, σοκολατομανίες, σοκολατοπαίκτες και σοκολατοδρομίες, για την μακροχρόνια προσφορά τους στη διατήρηση του εθίμου του σοκολατοπόλεμου καθώς και για την συμβολή τους επιτυχία του πατρινού καρναβαλιού.

Ξεχώρισε ο χορός των Ηπειρωτών 3
Ξεχώρισε ο χορός των Ηπειρωτών 4

Είναι γεγονός ότι ο χορός-γλέντι του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών είναι αδιαμφισβήτητα για την Πάτρα ένας από τους καλύτερους χορούς με παραδοσιακή μουσική, τιμώντας τόσο το λαϊκό πολιτισμό και όσο και την πόλη της Πάτρας. Καλό υπόλοιπο καρναβαλιού. Χρόνια πολλά! Και του χρόνου!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα