Πατρινό Καρναβάλι 2023: Στο Ρίο η Καρναβαλούπολη στις 12 Φεβρουαρίου

07.02.2023 / 13:42
karnavaloupoli

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των πρώτων διοργανώσεων, η Καρναβαλούπολη ταξιδεύει την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 11πμ στο Ρίο όπου θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου (Ζωγράφου και Κοραλίας Αντωνοπούλου), στο πλαίσιο των αποκεντρωμένων δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει για αυτούς η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί η δράση με πολύ χορό και τραγούδι «Καλωσόρισμα κόσμου στην Καρναβαλούπολη» και η θεατροπαιδαγωγική δράση «Ένας πιερότος με fun-έλα», και οι δυο από το Καλλιτεχνικό Κέντρο «Έκφρασις», καθώς και από τους X-Saltibagos το διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου «Το χαμένο μαγικό πετράδι», βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι.
Για να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς κατασκευή «fun-έλα» και να μπορούν να συμμετάσχουν στη θεατροπαιδαγωγική δράση «Ένας πιερότος με fun-έλα», τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί τους από μία φανέλα λευκού χρώματος.

«Ένας πιερότος με fun-έλα» από το Καλλιτεχνικό Κέντρο «Έκφρασις»

Το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα με διάδραση απευθύνεται για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η θεματική του στηρίζεται σε μαρτυρίες για την καταγωγή της χαρακτηριστικής φιγούρας του πιερότου, που είναι ελληνική, και την μετεξέλιξή του σε θεατρική περσόνα μιμικής τέχνης στο ευρωπαϊκό θέατρο. Το καρναβαλικό ιδεώδες των μεταμφιέσεων έχει επηρεαστεί από τις δυτικότροπες φιγούρες της κομέντια ντελ άρτε, καθώς ο πιερότος είναι από τις βασικούς χαρακτήρες που πρωταγωνιστεί στα αυτοσχεδιαστικά θεατρικά δρώμενα της εποχής του 16ου αιώνα . Τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα το κωνικό καπέλο η κολαρίνα και το πουκάμισο ή μπλούζα με κουμπιά αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργική μετεξέλιξη της μορφής του πιερότου από τους καρναβαλιστές του πατρινού καρναβαλιού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα