Γρεβενά: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον μικρό Θωμά – Έφυγε και μοίρασε ζωή σε εφτά ανθρώπους

08.01.2023 / 19:07
kideia-thwma0

Αντί στεφάνων, οι γονείς του Θωμά ζήτησαν να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό για την αγορά και δωρεά απινιδωτών σε Δημοτικά σχολεία των Γρεβενών.

Το “τελευταίο αντίο” στον άτυχο 6χρονο Θωμά είπαν η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι του νεαρού αγοριού, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στα Γρεβενά. Όλοι τους, συγκινημένοι από την περιπέτεια του, βρέθηκαν στον Ιερό Ναό για να συνοδεύσουν το αγγελούδι στην τελευταία του κατοικία.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του. Οι ήρωες γονείς του, οι οποίοι μέσα στον πόνο τους, βρήκαν τη δύναμη να χαρίσουν ζωή από τον χαμό του μικρού τους αγγέλου.

Δεν έμειναν όμως μόνο σε αυτό. Θέλουν να σώσουν κι άλλες ζωές. Αντί στεφάνων ζήτησαν να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό στο ειδικό κυτίο που θα βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας για την αγορά και δωρεά απινιδωτών σε Δημοτικά σχολεία των Γρεβενών.

Κατά πληροφορίες η καρδιά του μικρού Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες του αγοριού από τα Γρεβενά σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών με το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη.

Όσο για τους κερατοειδείς και τους νεφρούς που θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα θα ακολουθήσει δεύτερο χειρουργείο το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα