Ερντογάν: «Ανησυχεί η Ελλάδα με το γεωτρύπανο. Εγώ τη δουλειά μου κάνω»

11.08.2022 / 19:08
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuşma yaptı.  ( TCCB / Murat Çetinmühürdar - Anadolu Ajansı )

Σχεδόν ικανοποιημένος δηλώνει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την «ενόχληση» της Ελλάδας σε σχέση με το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, που ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ανατολική Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου.

Ένα ταξίδι που συνοδεύτηκε από μία μεγαλειώδη φιέστα, αντάξια ενός «σουλτάνου», όπως μαρτυρά και το όνομα του τέταρτου και πλέον σύγχρονου πλωτού γεωτρύπανου της Τουρκίας, καθώς και των κατακτήσεων που θα ακολουθήσουν την πρώτη του «αναγνωριστική αποστολή».

Η οποία προς το παρόν είναι η γεώτρηση 55 χιλιόμετρα έξω από την τοποθεσία Γκαζί Πασά, στην περιοχή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Μιλώντας την Πέμπτη στην τελετή για τα εγκαίνια 34 υδροηλεκτρικών σταθμών, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αποστολή του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν.

«Τι κάναμε χθες, προχθές; Κατευοδώσαμε το πλοίο γεώτρησης Αμπντουλχαμίτ Χαν από το (λιμάνι) Τασουτζού της Μερσίνας. Αλλά η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ. «Ε, τι κάνει αυτός ο Ερντογάν;» είπε. E, ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτα. Κάνει τη δουλειά του. Και αυτό το πλοίο είναι το πρώτο στον κόσμο. Είναι ένα γεωτρύπανο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Ανατολού.

«Για χρόνια δεν μπορούσαμε να νοικιάσουμε πλοίο με τα χρήματά μας για να τρυπήσουμε. Τώρα όμως έχουμε τέσσερα πλοία γεωτρήσεων, έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Τώρα είμαστε δυνατοί, είμαστε δυνατοί!», πρόσθεσε με το δεύτερο καρφί του να απευθύνεται στην εσωτερική αντιπολίτευση της χώρας.

Και δη σε όσους τον κατηγορούν ότι κατασπαταλά δημόσιους πόρους για την πραγματοποίηση ερευνών με τυχοδιωκτικό χαρακτήρα, χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα.

Ο Ερντογάν άλλωστε θεωρεί ότι ο στόχος του πέτυχε ακόμα και αν «αυτοπεριορίστηκε» και δεν έστειλε το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» σε περιοχές που θα ενεργοποιούσαν σενάρια έντασης. Όπως για παράδειγμα σημεία στην περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου ή γύρω από το Καστελόριζο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα