Δίκη Λιγνάδη: «Δεν είμαι ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής» – Τι είπε για το κίνημα #metoo

27.06.2022 / 13:25
Δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022. 
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Σκευωρία χαρακτήρισε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης την εμπλοκή του στις υποθέσεις με τους τέσσερις βιασμούς που τον οδήγησαν στη φυλακή και τον έφεραν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είναι βιαστής, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, και μίλησε για ένα κράμα διαφόρων ομάδων που ενώθηκαν μεταξύ τους με διαφορετικά κίνητρα, ενώ δεν παρέλειψε να προσδώσει στην εμπλοκή του και πολιτικά κίνητρα. Παράλληλα μίλησε για το κίνημα του metoo  κάτω από την ομπρέλα του οποίου  μπήκαν οι καταγγέλλοντες για να εμφανιστούν ως θύματα βιασμού.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι σε τόσο σοβαρό κίνημα στο «βρήκαν στέγη τα ξερά και τα χλωρά » και κάποιοι «για να γίνουν ήρωες εντάχθηκαν εκεί». Ο κατηγορούμενος τόνισε πως έφθασε ενώπιον των δικαστών από την συνάντηση πολλών επιθυμιών, από ένα «σύμπλεγμα ομάδων και συνιστωσών προσώπων», που δημιούργησαν το «προϊόν- βιαστής» το οποίο προσφέρθηκε προς πολιτική εκμετάλλευση.

in.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα