Επενδύσεις 4 δισ. στο τραπέζι του Ελληνο-Εμιρατινού Φόρουμ

22.06.2022 / 8:05
kuriakos-mitsotakis-inomena-arabika-emirata

Πολυμελής κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή, με επικεφαλής τον υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των HAE Dr Sultan Al Jaber, θα βρεθεί στην Αθήνα σήμερα και αύριο για το Ελληνο-Εμιρατινό Φόρουμ.

Το άνοιγμα στις αγορές της Μ. Ανατολής και η σύσφιγξη των διμερών σχέσεων με τις χώρες του Περσικού Κόλπου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Στόχος του Φόρουμ είναι να επισφραγίσει και να εξειδικεύσει τη στρατηγική συμφωνία επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων και της κρατικής εταιρείας επενδύσεων ADQ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία αναμένεται να χρηματοδοτήσει επενδύσεις αξίας 4 δισ. ευρώ, από την ενέργεια μέχρι τις κατασκευές και από το real estate μέχρι τον τουρισμό, μαζί με επενδυτικές ευκαιρίες σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο ρόλος του Enterprise Greece είναι καθοριστικός, καθώς έχει αναλάβει να προωθήσει και να παρουσιάσει στους Εμιρατινούς συγκεκριμένα projects και επενδυτικές ευκαιρίες. Στη λίστα της αντιπροσωπίας με περισσότερους από 60 εκπροσώπους επενδυτικών ταμείων και επιχειρήσεων από τα ΗΑΕ, περιλαμβάνονται ονόματα που ήδη έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τα κρατικά funds ΑDQ και Mudabala. Με το πρώτο είχε υπογραφεί τον προηγούμενο μήνα συμφωνία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) για επενδύσεις 4 δισ. ευρώ στη χώρα μας, ενώ για το δεύτερο υπάρχει συμφωνία για κοινές επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ σε startups και venture capital funds.

Το παρών στο Φόρουμ θα δώσουν και εμιρατινές επιχειρήσεις από τον τουρισμό, την ενέργεια, την αγροτοβιομηχανία, την υγεία και φαρμακοβιομηχανία, τις μεταφορές και υποδομές, τη διαχείριση αποβλήτων, όπως οι: Emirates Telecommunications Corporation – Etisalat, Abu Dhabi Investment Authority – ADIA, International Petroleum Investment Company – IPIC, Eagle Hills Properties LLC, Abu Dhabi National Energy Company – TAQA, Dubai Holding Group, Al Dahra Agricultural Company, Fly Emirates.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα