Δίκη Τοπαλούδη: Η αγωνία των γονιών για την ετυμηγορία και η οργή για τις καθυστερήσεις

18.05.2022 / 21:23
ka 16

Η  ώρα της ετυμηγορίας για τον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έρχεται, με την απόφαση του δικαστηρίου να αναμένεται την Παρασκευή.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη έχοντας στο πλευρό της για μία ακόμα φορά τις μητέρες δύο άλλων δολοφονημένων γυναικών, της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς, προσέρχεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο με την ελπίδα-επιτέλους-να εκδοθεί η απόφαση για τη στυγερή δολοφονία της κόρης της.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο μετά από τέσσερις διακοπές της δίκης έχει μπει επιτέλους στην τελική ευθεία για την έκδοση ετυμηγορίας τρεισήμισι χρόνια μετά το έγκλημα που σόκαρε το Πανελλήνιο.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων και των δικηγόρων υπεράσπισης, ωστόσο, η πρόεδρος ανακοίνωσε πως το δικαστήριο θα χρειαστεί ακόμα δύο 24ωρα για την έκδοση της απόφασής του.

«Θα πω κάτι που λέει η μόνη εν ζωή Ελένη Τοπαλούδη, η μητέρα μου, η γιαγιά της Ελένης, ‘’κάθε δικαστήριο είναι κι ένας θάνατος’’, ας το σκέφτονται πολύ καλά οι δικαστές», δήλωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι συνεχείς διακοπές της διαδικασίας είχαν προκαλέσει το προηγούμενο διάστημα την οργή των γονιών της Ελένης.

«Να παραμείνουν τα ισόβια»

Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνεδρίασης, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη αντέδρασαν στα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου.

«Ευελπιστούμε η ποινή να παραμείνει όπως και πρωτοδίκως ισόβια και 15 χρόνια χωρίς κανένα ελαφρυντικό», δήλωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ο 25χρονος με καταγωγή από τη Ρόδο και ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, ρωτήθηκαν για τελευταία φορά από την πρόεδρο εάν επιθυμούν να προσθέσουν κάτι για το άγριο έγκλημα.

«Δε δέχομαι το βιασμό. Γι’ όλο τ’ άλλο θέλω να πληρώσω. Ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου, αλλά, θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω», δήλωσε ο 23χρονος.

Η απόφαση δικαστών και ενόρκων για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αναμένεται, εφόσον δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα