«Βομβάρδισαν πολυκατοικία 600 μέτρα από το σπίτι μου», λέει Έλληνας από το Χάρκοβο

07.03.2022 / 20:21
pa 5

Δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν όσοι βρίσκονται στην Ουκρανία μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τους βομβαρδισμούς να είναι συνεχείς.

Οι μαρτυρίες μάλιστα Ελλήνων που ζουν στην Ουκρανία και φτάνουν στη χώρα μας πραγματικά συγκλονίζουν. Μια από αυτές είναι και η μαρτυρία του Μιχάλη ο οποίος μίλησε στην εκπομπή T-Live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Οπως είπε ζει στο Χάρκοβο τα τελευταία χρόνια και ανέφερε πως οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν στον δρόμο καθώς ο κίνδυνος να σκάσει δίπλα τους μια βόμβα είναι τεράστιος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του η πόλη έχει ερημώσει, και παρότι δεν υπάρχουν στρατιώτες υπάρχουν μόνο οι βόμβες που φτάνουν μέχρι εκεί. Περίπου 600 μέτρα από το σπίτι του αποκάλυψε πως βομβαρδίστηκε μια πολυκατοικία. Με την κάμερα του κινητού του έδειξε και σπίτια όπου έχουν βανδαλιστεί.

Οπως είπε ο Μιχάλης τα super market δεν έχουν νερά και χρειάζεται να μετακινούνται περίπου ένα χιλιόμετρο για να φτάσουν στην πηγή και να βρουν πόσιμο νερό. Τις τελευταίες ημέρες, ο Μιχάλης έχει μείνει μόνος του στο Χάρκοβο – οι άντρες απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα – ενώ η κοπέλα του έχει φύγει από την Ουκρανία προκειμένου να είναι ασφαλής.

Επισήμανε ότι σε περίπτωση που γίνει κάποια πιο έντονη επίθεση μέσα στο κέντρο της πόλης, δεν θα ήθελε να πολεμήσει. Το μόνο που όπως είπε θέλει είναι να μπορέσουν να πάρουν πάλι τη ζωή τους πίσω και να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα