Αχαΐα – Καταγγελία: Καταδικασμένος για παιδοφιλία φέρεται να κυκλοφορεί ανενόχλητος σε δημοτικό σχολείο

12.01.2022 / 11:00
sxoleio-krousmata

Η Εισαγγελία Αιγίου καλείται να διαχειριστεί μια σοβαρή και ιδιαίτερα λεπτή υπόθεση η οποία πλέον βρίσκεται στα χέρια της μετά την αναφορά-μήνυση της δικηγόρου Αιγίου Μαρίας Ιατροπούλου, ως εντολέως προέδρου ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της Αιγιάλειας με την οποία στρέφεται κατά του διευθυντή του σχολείου με την υπό εξέταση κατηγορία της ενδεχόμενης έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο!

Σύμφωνα με την μήνυση ο Διευθυντής εγκαλείται γιατί επιτρέπει και μάλιστα συχνά στο σχολικό συγκρότημα την είσοδο εξωσχολικού προσώπου, ο οποίος στο παρελθόν όχι απλώς έχει κατηγορηθεί, αλλά έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία και μάλιστα φέρεται να έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Παράλληλα, χρεώνονται στον διευθυντή καίριες διοικητικές παραλείψεις και «παρανομίες», εξ αιτίων των οποίων ο επίμαχος εξωσχολικός μπαινοβγαίνει στο σχολείο, υπό την ανοχή του.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καταγγέλλων, ο διευθυντής του σχολείου αγνοεί διαρκώς τις εδώ και καιρό παραινέσεις και διαμαρτυρίες του για απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στον χώρο του σχολείου του συγκεκριμένου προσώπου.

Με «μια φράση», γονείς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, ισχυρίζονται ότι ενώ έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένως τον διευθυντή «μην ξαναφήσεις αυτό το πρόσωπο ούτε να πλησιάσει στο σχολείο, πόσω μάλλον να ξαναμπεί σε χώρους του σχολείου», αυτός τους αγνοεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος μάλιστα υπάρχει και φωτογραφικό υλικό που δείχνει τον εξωσχολικό να μπαινοβγαίνει στο σχολείο, ενώ στην καταγγελία αναφέρεται ότι το γεγονός έχει υποπέσει αρκετές φορές στην αντίληψη δασκάλων και γονέων.

Μάλιστα η πλευρά του καταγγέλλοντος υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο άτομο είναι επιφορτισμένο να κάνει τις εξωτερικές δουλειές του σχολικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καταγγέλλων δεν επιθυμεί την καθαίρεση του διευθυντή αλλά την αναγκαστική συμμόρφωσή του.

Εκκρεμούν, φυσικά, στην υπόθεση οι απαντήσεις-παρεμβάσεις των υπευθύνων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης Αχαΐας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας καθώς και του Δήμου Αιγιαλείας, από τον υπεύθυνο Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα