«Ο κορωνοϊός είναι δίπλα μας»! Η μαρτυρία μια 26χρονης Πατρινής που κόλλησε covid στις διακοπές της

02.08.2021 / 18:54
1600

Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον πλανήτη και τις απόψεις των πολιτών να διίστανται για τα εμβόλια και το πόσο ασφαλή είναι, καθημερινά έρχονται στο φως και μαρτυρίες ανθρώπων που νόσησαν από covid-19. Ανθρώπων που ζουν κοντά μας, περπατούν δίπλα μας, μπορεί να είναι συγγενείς μας, φίλοι, γείτονες και βιώνουν αυτό ακριβώς που ακούν στο ραδιόφωνο ή βλέπουν στην τηλεόραση. Κάποιους ο κορωνοϊός δεν τους τρομάζει, μέχρι να τους «χτυπήσει την πόρτα».

Η πρώτη δόση που δεν έγινε

Ο «Νεολόγος» φιλοξενεί σήμερα την μαρτυρία μιας 26χρονης κοπέλας από την Πάτρα (τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), η οποία εργάζεται στην πόλη και κόλλησε κορονοϊό στις καλοκαιρινές της διακοπές. Το προγραμματισμένο της ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου δεν πραγματοποιήθηκε, αφού σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 26χρονης «από το εμβολιαστικό κέντρο ήθελαν να πάω άμεσα για τη δόση, δεν μου δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος για να προλάβω και η ώρα του ραντεβού μου δόθηκε σ’ άλλον». Έτσι, η κοπέλα έφυγε με την παρέα της για διακοπές, χωρίς τελικά να εμβολιαστεί.

Όπως προβλέπεται, έκανε το γνωστό rapid test μια ημέρα νωρίτερα από την ημέρα αναχώρησης για νησί του Ιονίου και με το αρνητικό αποτέλεσμα που προέκυψε, ξεκίνησε το ταξίδι των διακοπών. Μαζί της, ταξίδεψαν τέσσερα ακόμα άτομα, όλα εμβολιασμένα και με τα απαραίτητα έγγραφα κοντά ανά χείρας.

Τα μέτρα προστασίας

Στο ξενοδοχείο του νησιού όπου διέμενε η 26χρονη κοπέλα με την παρέα της, παρατήρησαν την άψογη τήρηση των μέτρων προστασίας και καθαριότητας από όλο το προσωπικό.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας στο νησί, η παρέα από την Πάτρα, παρατήρησε ότι στους χώρους εστίασης, όπου υπήρχε συνωστισμός, κυρίως τις βραδινές ώρες «ιδιαίτερη προσοχή έδειχνε το προσωπικό των καταστημάτων στη χρήση μάσκας». Η 26χρονη κάνει λόγο και για χαλαρότητα σε ορισμένα στέκια του νησιού, όσον αφορά μουσική, χορό κτλ.

Πως κατάλαβε ότι κόλλησε

Και ξαφνικά, μία μόλις ημέρα αφού βρισκόταν στο νησί, η 26χρονη άρχισε να έχει βήχα και να νιώθει κόπωση και εξάντληση. Παρά τα δύο αρνητικά self-test που έκανε, το επόμενο πρωί νιώθοντας εξαντλημένη, έκανε και ένα μοριακό τεστ όπου και βγήκε θετικό. Η έκπληξη μεγάλη. Ο περίγυρος και η οικογένεια της κοπέλας στο άκουσμα αυτού του νέου παρά την ψύχραιμη στάση που κράτησαν, ανησύχησαν. Όσο για την ίδια; «Κοκάλωσα. Διάβαζα και να ξαναδιάβαζα το αποτέλεσμα του τεστ. Έλεγα πως κάτι δε διαβάζω σωστά. Ένιωθα μια άρνηση. Η επόμενη αντίδρασή μου ήταν η απομόνωση. Δεν περίμενα να μου συμβεί».

Οι επιπτώσεις στη δουλειά της

Μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος, επτά άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή η 26χρονη μπήκαν σε καραντίνα, ενώ αυξήθηκαν τα μέτρα προστασίας.

Όλο αυτό είχε επιπτώσεις και στη δουλειά της, στην οποία φυσικά δεν μπορεί να πάει αφού βρίσκεται σε, καραντίνα μόνη στο σπίτι, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η ξαφνική αυτή αλλαγή στη καθημερινότητά της και στη δουλειά της, την έχει «αγγίξει» πολύ, χωρίς ωστόσο να την καταβάλει, αφού έχει στο πλευρό της, την πολύτιμη συμπαράσταση της οικογένειάς της. «Μην το παίρνουμε τόσο αψήφιστα. Ο ιός είναι δίπλα μας και χωρίς το εμβόλιο δεν γλυτώνουμε», τονίζει η 26χρονη.

Πως βιώνει τη καραντίνα

Η νεαρή κοπέλα βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση, με μόνη διέξοδό της το μπαλκόνι. Συντροφιά της κρατούν το κινητό και η τηλεόραση. Δηλώνει πως αν δεν το πολυσκέφτεται κάποιος και το αποδεχτεί, οι μέρες αναμονής κυλούν πιο ανώδυνα. Ακόμη αναφέρει πως, μια τέτοια κατάσταση αποτελεί και μια «ευκαιρία» για αναθεώρηση και αλλαγή τρόπου σκέψης για πράγματα που θεωρούμε δεδομένα.

Η 26χρονη υποστηρίζει, πως λαθεμένα ένα μεγάλο τμήμα των ανθρώπων αμφισβητούν τόσο την επικινδυνότητα, όσο και την ίδια την ύπαρξη του ιού αυτού. «Παρά τα όσα δημοσιεύονται περί παρενεργειών των εμβολίων, αυτά είναι τα μόνα που μπορούν να εξασφαλίσουν την προστασία της υγείας όλων» καταλήγει η κοπέλα από την Πάτρα που ήρθε αντιμέτωπη με τον covid.

Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπά τους νέους

Νέους και παιδιά χτυπά η μετάλλαξη Δέλτα εν μέσω καλοκαιριού, καθώς διακοπές και συνωστισμός ευνοούν τη διασπορά του ιού.

Οι επιστήμονες καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων και στους άνω των 40 καθώς η ινδική παραλλαγή κυριαρχεί.

Η μετάλλαξη Δέλτα δεν γνωρίζει βέβαια επαγγελματικές ομάδες, δεν γνωρίζει ούτε ηλικίες και δεν κάνει διακρίσεις. Χτυπά όπου βρει νέους ανεμβολίαστους, μεσήλικες ανεμβολίαστους, ηλικιωμένους ανεμβολίαστους και ταυτόχρονα χτυπά και εκείνους τους ηλικιωμένους που έχουν εμβολιαστεί αλλά επειδή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ο εμβολιασμός δεν έχει οδηγήσει στην παραγωγή ικανοποιητικού τίτλου αντισωμάτων, με αποτέλεσμα να είναι σαν να έχουνε κάνει λιγότερο από δύο δόσεις εμβολίου και να παραμένουν ουσιαστικά αθωράκιστοι στην επέλαση του 4ου πανδημικού κύματος.

Το νέο άνοιγμα της επιχείρησης «ελευθερία» με την δυνατότητα σε φαρμακοποιούς και γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να κάνουν εμβολιασμούς είτε κατ’ οίκον είτε στα ιατρεία τους ουσιαστικά αποσκοπεί στο να αυξηθεί το ποσοστό του εμβολιασμού στους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν και κάποιο υποκείμενο νόσημα, καθώς οι άνθρωποι αυτοί έχουνε δημιουργήσει μία πολύ στενή σχέση με το γιατρό τους τα τελευταία χρόνια και συνεπώς τον ακούνε και τον εμπιστεύονται.

Ελ. Μασ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα