Κορωνοϊός: Αυξημένη η συρροή και δεκάδες εστίες στην Πάτρα

20.02.2021 / 11:48
φα 20

Αυξημένη είναι η συρροή των κρουσμάτων στην Πάτρα με τα περισσότερα από τα 200 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες (97 και 104) να προέρχονται από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των υγειονομικών αρχών ένα ποσοστό της τάξεως του 70% τουλάχιστον από τα κρούσματα των τελευταίων ημερών προέρχονται από την Πάτρα και τα υπόλοιπα από τους δήμους της Αχαϊας.

Το γεγονός αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η διασπορά, καθώς ο ιός δεν υποχωρεί παρόλο που μπαίνουμε σε μία τροχιά σταθεροποίησης του, τουλάχιστον με βάση τις εκτιμήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της διασποράς στην Πάτρα εντοπίζονται στις οικογένειες με τον ιό να έχει εισέλθει στα σπίτια, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό ασθενών που έχει κολλήσει σε εργασιακούς χώρους.

Όπως είπε και ο Νίκος Χαρδαλιάς τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα  είναι 750 από τα 530 που ήταν την περασμένη εβδομάδα. Ταυτόχρονα οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Πάτρας είναι κατά μέσο όσο 80 με 90, ενώ ο αριθμός των όσων νοσηλεύονται στα σπίτια τους , αυτή τη στιγμή με βάση τις προσεγγίσεις πρέπει να ξεπερνάει τους 700 ασθενείς.

Παράλληλα, υπάρχουν δεκάδες άτομα που έχοντας έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα βρίσκονται σε καραντίνα και περιμένουν τα αποτελέσματα από τα τεστ.

Το σύνολο των κρουσμάτων από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα  στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας είναι στα 1452 κρούσματα. Η Αχαϊα παραμένει στο βαθύ κόκκινο και η επομένη εβδομάδα θα δείξει αν τελικά επέλθει η αναμενόμενη ύφεση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα