Πάτρα: «Καψόνι» από την Τροχαία σε πατέρα παιδιού ΑΜΕΑ

29.01.2021 / 21:12
5454543

«Όταν είδα τον Λάκη Γαβαλά στην Τροχαία να παίρνει, την ίδια ώρα, τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, που του είχαν αφαιρέσει, οργίστηκα και εκνευρίστηκα. Σκέφτηκα, σε εμάς που έχουμε παιδί με Αναπηρίες τις κράτησαν για να «συμμορφωθούμε» όπως μας είπαν και στον Γαβαλά επειδή είναι επώνυμος τις έδωσαν αμέσως». Αυτά καταγγέλλει στον «Κόσμο» ο πατέρας της 17χρονης ΑΜΕΑ (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας),  ο οποίος εξιστόρησε την εμπειρία που είχε με την Τροχαία. Μια εμπειρία που του άφησε πικρία και τον έκανε να νοιώσει ότι είναι πολίτης «β’ κατηγορίας».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, ο Λάκης Γαβαλάς ενώ βρισκόταν στην Πάτρα η αστυνομία του πήρε τις πινακίδες για παράνομη στάθμευση.

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας φέρεται να αντέδρασε την ώρα που του αφαιρούσαν τις πινακίδες. Ωστόσο, στην συνέχεια βρέθηκε στην Τροχαία και ανέβασε φωτογραφία στα social media, κρατώντας τις πινακίδες στα χέρια του.

Όπως εξιστορεί στον «Κόσμο» ο πατέρας της 17χρονης, στις αρχές του Δεκεμβρίου είχε πάει την κόρη του για λογοθεραπεία στο κέντρο της Πάτρας.

Ωστόσο, το ραντεβού με τον λογοθεραπευτή ήταν σε ώρα αιχμής και μη βρίσκοντας να παρκάρει, καθώς οι θέσεις για Άτομα με Αναπηρίες είναι ελάχιστες στην πόλη και τα γύρω ιδιωτικά πάρκινγκ ήταν γεμάτα, αναγκάστηκε να διπλοπαρκάρει.

«Το παιδί μου έχει κινητά προβλήματα και νοιώθει άσχημα όταν περπατά στο δρόμο συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των περαστικών. Για αυτό και προσπαθούμε να την προστατεύουμε», εξηγεί ο πατέρας της 17χρονης, για να αιτιολογήσει το γεγονός ότι διπλοπάρκαρε στην οδό Κανακάρη, εκείνο το πρωί, κοντά στο γραφείο του λογοθεραπευτή.

Όταν επέστρεψε, μαζί με την κόρη του, από την επίσκεψη στον λογοθεραπευτή, διαπίστωσε ότι η Τροχαία, του είχε βεβαιώσει πρόστιμο και του είχε πάρει τις πινακίδες.

«Πήγα στην Τροχαία και πλήρωσα το πρόστιμο, ζητώντας να μου επιστραφούν τις πινακίδες του οχήματος που είναι όχημα ΑΜΕΑ, για να μπορώ να πηγαίνω την κόρη μου στις θεραπείες που κάνει, λόγω της κατάστασής της. Γνωρίζω ότι, εθιμικά, οι πινακίδες επιστρέφονται σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν εφαρμόζεται το δεκαήμερο επιστροφής.

Μάλιστα, άλλες δυο φορές που με είχαν γράψει κατά το παρελθόν, πάλι για τον ίδιο λόγο, είχα πληρώσει και από την Τροχαία μου είχαν επιστραφεί άμεσα οι πινακίδες».

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει στον «Κόσμο» ο πατέρας της 17χρονης αυτή τη φορά δεν έγιναν έτσι τα πράγματα: «Πήγα στην Τροχαία, πλήρωσα το πρόστιμο και ζήτησα να μου επιστραφούν οι πινακίδες για να μετακινείται το παιδί μου.

Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι θα μου τις επιστρέψουν σε πέντε ημέρες για να… συμμορφωθώ».

(από την εφημερίδα “Νεολόγος”, ένθετο “Κόσμος”).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα