Πάτρα: Το νέο deal στον κλάδο του λιανεμπορίου και των σούπερ μαρκετ

27.01.2021 / 10:00
super_market

Αλλάζει μέσα στο επόμενο διάστημα ο χάρτης του λιανεμπορίου και η αγορά τροφίμων στην Πάτρα, με μία ανερχόμενη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που πρόσφατα έκανε την εμφάνιση της στην αχαϊκή πρωτεύουσα, να δείχνει την πρόθεση να επεκτείνει την δράση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα στελέχη της ανερχόμενης εταιρείας που φιλοδοξεί να επικρατήσει στο λιανεμπόριο τροφίμων, έχουν έρθει σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με μια μικρή τοπική αλυσίδα της Πάτρας, καθώς ενδιαφέρονται για την εξαγορά της.

Το deal είναι αρκετά κοντά και οι επαφές αυτές, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι στο τελικό στάδιο. Θυμίζουμε ότι πέρα από την είσοδο στην αγορά της Πάτρας της συγκεκριμένης αλυσίδας αρκετές ακόμα εταιρείες σούπερ μάρκετ, έχουν δείξει τις προθέσεις τους για να επεκτείνουν την δραστηριότητα τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το λιανεμπόριο τροφίμων και ο κλάδος των σούπερ μάρκετ ήταν από τους ελάχιστους που δεν γνώρισαν πτώση των τζίρων τους, κατά την διάρκεια της καραντίνας και της πανδημίας.

Αντίθετα η κίνηση τους ανέβηκε στο διάστημα αυτών των μηνών αναδεικνύοντας τον κλάδο σε πρωταγωνιστή της αγοράς και της οικονομίας.

Σε ότι έχει να κάνει πάντως με τις εξαγορές εταιρειών μικρότερων σούπερ μάρκετ από μεγαλύτερους ομίλους, θυμίζουμε ότι στην Πάτρα έχει προηγηθεί η αγορά των καταστημάτων «Κρόνος» από τον Α.Β. Μαρινόπουλος που με τη σειρά του αγοράστηκε από τον Σκλαβενίτη.

Έτσι, τα πρώην καταστήματα “Κρόνος” λειτουργούν με το brand του ομίλου Σκλαβενίτη, χωρίς να έχουν χαθεί θέσεις εργασίας, σε μία περιοχή που η ανεργία είναι στα ύψη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα