Κορωνοϊός: “Καμπανάκι” κινδύνου στην Αχαΐα για τα 47 κρούσματα και την απότομη εκτόξευση

10.01.2021 / 10:57
ko 23

Συναγερμό έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές της Πάτρας και της Αχαΐας η απότομη αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε μία μέρα.

Από τα λίγα κρούσματα που είχαμε τις περασμένες ημέρες, φτάσαμε μέσα σε 24 ώρες τα 47, αριθμός που αποτελεί το δεύτερο αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, ξεπερνώντας ακόμα και το διάστημα του περασμένου Νοεμβρίου που ήταν ο πιο χειρότερος μήνας για την περιοχή.

Τι έχει συμβεί; Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές τα 47 κρούσματα προκύπτουν και από τις περασμένες ημέρες και δεν αφορούν μόνο το ένα 24ώρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εκτόξευση των κρουσμάτων αυτών δεν είναι ένα ανησυχητικό σημάδι για τη συνέχεια.

Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι τέτοιοι αριθμοί μέσα στο διάστημα του Ιανουαρίου, γεγονός που ασφαλώς θα σημαίνει ότι η σταθερή καμπύλη για την Αχαΐα είναι πλέον παρελθόν και η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Το μεγάλο ερώτημα στο οποίο ασφαλώς θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις είναι αν τα 47 κρούσματα προκύπτουν από κάποια συγκεκριμένη εστία με αυξημένη συρροή. Αν όχι τούτο θα σημαίνει ότι προέρχονται από την ευρύτερη κοινότητα και θα αποτελούν το πρώτο σημάδι των συνεπειών της χαλαρότητας της εορταστικής περιόδου.

Χαλαρότητα που ο απόηχος τους ενδέχεται να έχει άσχημες εξελίξεις για την υγειονομική πορεία της περιφερειακής ενότητας. Σε κάθε περίπτωση το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται κομβικό και θα κρίνει πολλά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα