Κορωνοϊός – Η Ελλάδα έσπασε το «φράγμα» των 100.000 κρουσμάτων – 25.000 ενεργά σε όλη την επικράτεια

27.11.2020 / 21:01
ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÄÙÑÅÁÍ RAPID TEST ÁÐÏ ÊËÉÌÁÊÉÏ ÔÏÕ ÅÏÄÕ ÓÔÇ ÍÅÁ ÐÁÑÁËÉÁ - ÔÅÑÁÓÔÉÅÓ ÏÕÑÅÓ ÐÏËÉÔÙÍ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÉÄÇÓ)

Γα πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων με τον Νοέμβριο να συνεχίζει να είναι ο πιο «θανατηφόρος» μήνας όσον αφορά την πανδημία. 

Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.013 νέα κρούσματα κορονοϊού με τις συνολικές μολύνσεις να φτάνουν τις 101.287. Επιπλέον, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.102 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Στο μεταξύ για πρώτη φορά έδωσε στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα κατά τη διάρκεια του lockdown, η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, κα. Βάνα Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση της Παρασκευής, 27.11.2020, λίγο μετά τις ανακοινώσεις για 2.013 νέα κρούσματα κορονοϊού, 101 νεκρούς και 607 διασωληνωμένους το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, η Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης βρισκεται στη 17η θέση σε σχέση με τα ημερήσια κρούσματα και στην 14η με σχετικά τους θανάτους.

Και μπορεί τα μέτρα να έχουν αρχίσει να αποδίδουν και η επιδημιολογική καμπύλη των νέων κρουσμάτων να μειώνεται, ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σταθερά ιδιαίτερα υψηλό. Η καθηγήτρια είπε ότι αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε 25.000 τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος διαμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα σε 2.000 νέα κρούσματα. Στην Αττική ο μέσος όρος είναι κάτω από 400 κρούσματα και κάτω από 600 στην Θεσσαλονίκη. Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που έχουν κορονοϊό είναι τα 48 έτη.

«Η μείωση είναι μικρότερη από αυτή που θα θέλαμε», ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου και συμπλήρωσε ότι ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται μέσα στην εφαρμογή του lockdown αύξηση κρουσμάτων σε κάποιες περιοχές, οφείλεται σε συρροές κρουσμάτων που εντοπίζονται σε κλειστές δομές. Αναμένεται, ωστόσο σύμφωνα με την ειδικό, περαιτέρω μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα