Παπαευαγγέλου: «Έχουμε πόλεμο! Αν υπήρχαν πραγματικές σφαίρες, κανένας δεν θα χαλάρωνε»

20.11.2020 / 18:24
papaevaggelou_in_1611_1-1536x1055

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού θερίζει ζωές, τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει τάση σταθεροποίησης μετά τα lockdown, αλλά η χώρα παραμένει σε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, είπε η ίδια και εξήγησε ότι δεν θα πρέπει να κοιτάζουμε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων καθημερινά, διότι υπάρχουν διακυμάνσεις που δεν βγάζουν νόημα.

«Αυτό που μετράμε στον ΕΟΔΥ είναι η μεταβολή του μέσου όρου του επιδημιολογικού φορτίου. Και τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι παρατηρείται σταθεροποίηση σε Αθήνα κα Βόρεια Ελλάδα όχι όμως στη Θεσσαλία όπου υπάρχει αυξητική τάση».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το σύστημα θα συνεχίζει να πιέζεται για ακόμη δύο εβδομάδες. Γι’ αυτό είναι «εξαιρετικά σημαντική η τήρηση των μέτρων». Παράλληλα, παρατήρησε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η κούραση των περιορισμών υπερτερεί της λογικής, ενώ κάποιοι λαμβάνουν λάθος αποφάσεις για ευκαιριακές απολαύσεις, οι οποίες έχουν αποδειχθεί καταστροφικές.

«Η μη συνεχιζόμενη τήρηση των μέτρων από όλους, οδήγησε σε αυτή την κατάστασης», συμπλήρωσε. Αναφορικά με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, η διάμεση ηλικία των ασθενών με κορονοϊό αυξήθηκε και πλέον είναι στην επικράτεια τα 45 έτη. «Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ο καθένας ατομικά για να φτάσουμε μέχρι το εμβόλιο» προέτρεψε τους πολίτες η κ. Παπαευαγγέλου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα