Μαστοράκου: “Ανεύθυνη η εισήγηση του δημάρχου για τη συμμετοχή στη πορεία του Πολυτεχνείου”

12.11.2020 / 19:50
gko 4

Αντιδράσεις στην ιατρική κοινότητα έχει φέρει η απόφαση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για την εορτή του Πολυτεχνείου, εν μέσω πανδημίας.

Θέση για το θέμα πήρε σε ανάρτηση της και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου αναφέροντας τα εξής:

“Σε μία περίοδο που όλη η κοινωνία υφίστανται θυσίες οικονομικού και κοινωνικού περιεχομένου, είναι ακατανόητη και ανεύθυνη η εισήγηση του Δημάρχου και η απόφαση της Δημοτικής αρχής σχετικά με τη δημόσια εκδήλωση και τη συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, παρά την ύπαρξη του lockdown.

Ως ιατρός, ο Δήμαρχος έπρεπε να υπηρετήσει τον όρκο του Ιπποκράτη και να προτάξει τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και την αξία της ζωής πάνω από οποιαδήπτε άλλη πολιτική σκοπιμότητα.

Υπενθυμίζω ότι ένα λάθος μπορεί να επιτρέψει την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, να πιέσει αφόρητα το δημόσιο σύστημα υγείας, να οδηγήσει σε απώλεια ανθρώπινων ζωών και τελικώς να χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο. Ο όρκος του Ιπποκράτη είναι στάση ζωής, ενσυνείδητο λειτούργημα και δεν εφαμόζεται “a la carte”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα