Δυτική Αχαΐα: Η ΔΕΥΑ Δυμαίων φτιάχνει φωτοβολταϊκό πάρκο στην ΔΕΗ για να την ξεχρεώσει

31.10.2020 / 15:04
γκο 11

Με ένα μεγάλο πάρκο φωτοβολταϊκών 1 ΜΒ, χρηματοδοτούμενο πολύ πιθανά από το πρόγραμμα «Τρίτσης», η ΔΕΥΑ Δυμαίων ευελπιστεί να αποπληρώσει τα 2 και πλέον εκατομμύρια ευρώ συσσωρευμένων χρεών της προς τη ΔΕΗ, από τη ρευματοδότηση δεξαμενών και γεωτρήσεων.

Πληροφορίες της «Π»,τοποθετούν χωροταξικά τις εγκαταστάσεις παραγωγής, χρήσης και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (σε μεγάλη ποσότητα) σε ευήλια έκταση 10 στρεμμάτων, κόστους που αναμένεται να φτάσει το 1 εκατ. ευρώ.

Ηδη, ο δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς έχει ενημερώσει σχετικά στελέχη της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, οπότε τρέχοντας το σχέδιο των φωτοβολταϊκών θα μπορέσει να αντακοπριθεί στην μεγάλη οφειλή, παράλληλα με κάποιες – λίγες καταβολές αποπληρωμής. Ωστόσο, μία συνολική συμφωνία με τη ΔΕΗ τελεί εν αναμονή.

Τα φωτοβολοταϊκά, αναμένεται όμως να επεκταθούν κα σε δημοτικά κτίρια, αφού η δημοτική αρχή πιστεύει ότι αυτή «είναι μια απάντηση σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του δήμου», ώστε να ελαχιστοποιούνται τα κόστη προς την ΔΕΗ.

Η τελική διευθέτηση του θέματος πιστεύευται ότι θα γίνει μετά από 2 χρόνια. Μέχρι τότε η ΔΕΥΑΔ υποχρεούται σε μικρές καταβολές ποσών, κάτι που θα γίνει μέσα από πίεση προς τους καταναλωτές για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, έστω και μέσω διακανονισμών.

«Αν η ΔΕΗ κάνει ένα…στοπ, πολύ απλά θα μείνουμε χωρίς νερό» λένε στην «Π» στελέχη του δήμου, αν και ακόμα κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.

πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα