Πάτρα: Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ανοίγεται στην κοινωνία

15.08.2020 / 13:31
dete-featured

Κάτι φαίνεται ότι έχει αλλάξει στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, η οποία, δια του Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου, αποπνέει τελευταία έναν αέρα εξωστρέφειας, επιχειρώντας μια συστηματική προσέγγιση της τοπικής κοινωνίας.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μια εμφανή στροφή που έχει κάνει στην επικοινωνία, μέσω της οποίας δίνεται πλέον βαρύτητα στη συστηματική προβολή των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων στις οποίες πρωτοστατεί ο Μητροπολίτης Πατρών.
Αλλεπάλληλα, ενόψει της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ήταν τα δελτία Τύπου που εστάλησαν από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, και τα οποία εμπεριείχαν τις τοποθετήσεις του Μητρόπολη, συνοδευόμενες από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Κι αυτό, ασφαλώς, ούτε τυχαίο είναι ούτε συγκυριακό.
Επομένως, είναι ευδιάκριτη η προσπάθεια που γίνεται από τον Μητροπολίτη Πατρών να συνδεθεί η Εκκλησία στενά με την τοπική κοινωνία, σε μια ιδιαίτερα μάλιστα δυσμενή συγκυρία που συνθέτουν το δεύτερο κύμα της επιδημία του κορωνοϊού από τη μια και η έξαρση της προκλητικότητας των Τούρκων, από την άλλη.
Πάντως, στην προσπάθεια αυτή, αναμφίβολα συμβάλλει τα μέγιστα και το ήπιο και προσηνές ύφος του κ. Χρυσόστομου, ο μελιστάλαχτος λόγος του οποίου κινείται μακριά από αναφορές που παραπέμπουν σε διχαστικά και μισαλλόδοξα κηρύγματα.
Με πνεύμα εθνικής ενότητας και συσπείρωσης, ο Μητροπολίτης Πατρών καλλιεργεί πλέον, βήμα – βήμα, το προφίλ ενός πνευματικού ηγέτη, ικανού να αποτελέσει ένα γερό στήριγμα για το χριστεπώνυμο πλήθος στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος. Κι αυτό, προϊόντος του χρόνου, δεν θα αργήσει να εμπεδωθεί στην τοπική κοινωνία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσει ακόμη περισσότερο τον Μητροπολίτη Πατρών, έχοντας συν τοις άλλοις και ένα μέτρο σύγκρισης από τις αμετροεπείς και συχνά διχαστικές τοποθετήσεις άλλων ιεραρχών.

Κλείνουν για 15 μέρες
τα γραφεία της Μητρόπολης

Εξάλλου, με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ιερά Μητρόπολις Πατρών γνωστοποίησε ότι τα γραφεία της θα παραμείνουν κλειστά από τις 17 έως τις 31 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα