Καλάβρυτα: 17χρονος χάθηκε στο βουνό – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό του

13.08.2020 / 8:12
ss

Με ευτυχή κατάληξη ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό ενός 17χρονου στο Μάζι Κλειτορίας. Ο νεαρός ξεκίνησε περίπατο περίπου στις 4 το μεσημέρι στο βουνό, όμως δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο της επιστροφής στο χωριό.

 Χωρίς να πανικοβληθεί, ο 17χρονος κάλεσε από το κινητό του τα κοντινά του πρόσωπα αλλά δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Τότε ο νεαρός πήρε τηλέφωνο την γραμμή έκτακτης ανάγκης “112” για να μπορέσει να εντοπιστεί η θέση του.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων οργάνωσε ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από 5 άντρες με επικεφαλής τον κ. Νέστορα Τζούδα και με την βοήθεια κτηνοτρόφου της περιοχής ξεκίνησαν μια δύσκολη επιχείρηση, που κράτησε 5 ωρες μεσα στην νύχτα, σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή και σε υψόμετρο στα 1600 μέτρα.
Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα και 9 άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της υπηρεσίας κ. Βασίλειο Μαρτζάκλη, ένα περιπολικό του Α.Τ.Κλειτορίας με 2 άντρες, ένω αργότερα έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, με 5 άντρες που δεν χρειάστηκε όμως να επέμβει.
Παρών και ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης και ο αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Σωτήριος Δουκλιάς.
Ο νεαρός βρέθηκε εξουθενωμένος σε καλή όμως κατάσταση.

 

με πληροφορίες και φωτογραφία από το kalavrytanews.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα