Στο σκαμνί η ΔΕΥΑΠ- Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δηλητηρίαση πηγών από αμέλεια στο Άνω Καστρίτσι

26.09.2020 / 8:19
8d56c75d34ceca52a1c65cd87d788af0_L

Οι εξελίξεις με το νερό του Ανω Καστριτσιου δεν έχουν τέλος. Μετά από μηνυτήρια αναφορά του κατοίκου του Ανω Καστριτσίου Γεωργίου Μέρμελα, δημοσιογράφου, Ανταποκριτή της Φωνής των Ελλήνων ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, αφού διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, άσκησε ποινική δίωξη κατά ανώτατου στελέχους της ΔΕΥΑΠ για υποβάθμιση περιβάλλοντος από αμέλεια που δημιούργησε κίνδυνο σοβαρής και ευρείας υποβάθμισης και για δηλητηρίαση πηγών από αμέλεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του dete η άσκηση της ποινικής δίωξης στηρίχθηκε σε διαπιστώσεις περί διάθεσης, μέσω του δικτύου ύδρευσης, πόσιμου νερού εκτός των προδιαγραφών, ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ετσι, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την προστασία του νερού της νερομάνας από την αλόγιστη διάθεση σε γειτονικό οικισμού που έχουν ασκήσει 250 κάτοικοι του Ανω Καστριτσίου και πρόκειται να συζητηθεί εντός του Οκτωβρίου, η απρόσμενη αυτή εξέλιξη δημιουργεί νέα αναστάτωση στο χωριό και πλέον οι κάτοικοι ανησυχούν και για την υγεία τους. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ θα δώσει λύσεις και απαντήσεις για να διατηρήσει την κοινωνική ειρήνη; Ή η λύση θα δοθεί από την δικαιοσύνη;

Γ. Κον

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα