Ανδρέας Ανδριόπουλος: Αποχαιρετώντας το Φεστιβάλ που χτύπησε ο κορωνοϊός

26.09.2020 / 11:08
Andriopoulos-odeio

Η πανδημία δεν άφησε να προχωρήσουν τα σχέδια του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάτρας.

Φέτος, με ένα Ρωμαϊκό Ωδείο άδειο από κόσμο, εξαιτίας του περιορισμού των θέσεων, στάθηκε αδύνατον για πολλές από τις παραγωγές που είχαν έρθει σε επαφή οι διοργανωτές του φεστιβάλ να έρθουν στην Πάτρα.

Ο περιορισμός αυτός, σε συνδυασμό με τη μη ύπαρξη άλλου αξιόλογου και μεγάλου υπαίθριου χώρου στην Πάτρα, αποδείχθηκαν δύο κομβικά σημεία.

Έτσι το φετινό φεστιβάλ έγινε με μόλις μία παράσταση, το «Δάνειο» (δύο εμφανίσεις)από το οποίο θα μας μείνει εκτός των άλλων η συγκινητική αναφορά του Σωτήρη Χατζάκη (ένας από τους δύο πρωταγωνιστές του έργου)στη μνήμη του ιδρυτή του ΟΚΠΕ Ανδρέα Ανδριόπουλου.

Δείγμα της πλούσιας πολιτιστικής παρακαταθήκης που άφησε πίσω του ο εκλιπών στην πόλη του. Το Φεστιβάλ Πάτρας, το ερχόμενο καλοκαίρι του 2021 και εφόσον όλα πάνε καλά υγειονομικά, θα παρουσιαστεί σαφώς πιο “πλούσιο” στο πατρινό κοινό, έχοντας και έναν επετειακό χαρακτήρα για τα 40 χρόνια της παρουσίας και της προσφοράς του. Οπότε, υπομονή.

Για την ώρα πάντως ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος ανέβασε μία φωτογραφία, αποχαιρετώντας το φετινό καλοκαίρι από το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, με ένα συμβολικό και ιδιαίτερα εύστοχο τρόπο, αποσπώντας πολλά likes.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα