Πάτρα – Τονωτική ένεση από την ΠΔΕ στην τοπική αγορά

21.09.2020 / 17:06
γκο-24-13

«Ανάσα» για δεκάδες επιχειρήσεις της Πάτρας αναμένεται να είναι η δράση που ετοιμάζεται να τρέξει η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας.

Πρόκειται για μία δράση που ενισχύει τις επιχειρήσεις στο ουσιώδες ζητούμενο των ημερών, δηλαδή στη ρευστότητα, αφού οι περισσότερες έχουν ξεμείνει από χρήμα.

Το σημαντικό της δράσης αυτής είναι ότι τα χρήματα που θα δίνονται σε κάθε μία από τις επιχειρήσεις που δικαιούνται να κάνουν αίτηση, είναι ότι θα αντιστοιχούν σε μορφή επιχορήγησης, δηλαδή δεν θα είναι δάνειο, αλλά έχουν τον χαρακτήρα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που λόγω της κρίσης και των επιπτώσεων της πανδημίας αναμένεται να είναι πολλές, θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν την αίτηση τους από τις 6 Οκτωβρίου και μετά. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνεται στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, όπου υπάρχει η σχετική ανάρτηση, πρωταρχικός στόχος της δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη για να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Επιλέξιμοι δικαιούχοι είναι υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που νομίμως λειτουργούν στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης της δράσης είναι 30.000.000 ευρώ και το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να έχει αναλωθεί εντός του 2021.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης κατά το έτος 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 50.000 ευρώ.

«Είναι μια σημαντική ανάσα για μας και ίσως η μοναδική θετική είδηση που έχουμε ακούσει όλο αυτό το διάστημα του δεύτερου κύματος της πανδημίας μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ»μας έλεγε χαρακτηριστικά παράγοντας της αγοράς για το θέμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα