Αχαΐα: 133 ακίνητα στο «σφυρί»! 77 στην Πάτρα -Οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο…

10.09.2020 / 4:34
plistiriasmoi_

Η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών άνοιξε από την 1η Σεπτεμβρίου και έτσι χιλιάδες τέτοιες διαδικασίες που βρίσκονταν σε αναστολή το διάστημα της καραντίνας, αναμένεται να ξεκινήσουν. Μαζί με αυτούς χιλιάδες ακίνητα ετοιμάζονται για να βγουν στο «σφυρί», με τους ιδιοκτήτες τους να κινδυνεύουν να χάσουν μικρό ή μεγάλο μέρος της περιουσίας τους που μπορεί να αφορά ακόμα και την πρώτη κατοικία από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον καμία “ομπρέλα” προστασίας.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα βλέπουμε στην αντίστοιχη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, είναι να ξεκινήσουν συνολικά 9.602 τέτοιες διαδικασίες. Στην Πάτρα τα ακίνητα που βρίσκονται στην τελική φάση της εκποίησης από τους πιστωτές τους είναι συνολικά 77.

Στο Αίγιο είναι 12, στην Δυτική Αχαΐα φτάνουν τα 39, ενώ από τρεις πλειστηριασμοί είναι να γίνουν στον δήμο των Καλαβρύτων και στο δήμο του Ερυμάνθου. Από αυτά τα ακίνητα ορισμένα είναι σημαντικής αξίας που όμως θα δοθούν για λίγα χρήματα στους πιστωτές, κυρίως τράπεζες αρκετές εκ των οποίων οι περισσότερες ήδη έχουν βρει ξένα funds για να τα πουλήσουν.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας και της κρίσης που έχει φέρει στο real estate το ενδιαφέρον για τα χιλιάδες αυτά ακίνητα δεν θα είναι τόσο μεγάλο, αφού κανείς δεν έχει και τόση μεγάλη επιθυμία για να αγοράσει τις εποχές που ζούμε, έστω και με τη μισή τιμή.

Όπως και να έχει είναι το πρώτο κύμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που αφορούν υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα από τις αρχές του έτους. Θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια κύματα πλειστηριασμών, με διαδικασίες εξπρές και χιλιάδες κόσμου να χάνει την περιουσία του μέσα από τα χέρια του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα