45ος  ποδηλατικός γύρος θυσίας: Τιμούν τους ήρωες του ‘21

24.03.2023 / 8:00
201803271655538836

Όλα είναι έτοιμα για τον 45ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας, το μεγάλο ποδηλατικό event που γίνεται κάθε χρόνο τις παραμονές και ανήμερα της 25η Μαρτίου και έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα, τιμώντας την μνήμη των Αγωνιστών της Επανάστασης του ’21.

Πρόκειται για τον αγώνα που διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, αποτελώντας πλέον ένα σημείο αναφοράς για όλο τον ποδηλατικό κόσμο της επικράτειας, αλλά και έχοντας αποκτήσει κύρος στο εξωτερικό.

Οι αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή στις 24 Μαρτίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή στις 26 Μαρτίου, με τις συμμετοχές των αθλητών να έχουν ξεπεράσει τις 300, με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ποδηλασίας να παίρνουν μέρος.

«Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας ο Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας, έχοντας έναν συμβολικό χαρακτήρα και ένα ιδιαίτερο γεγονός, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει ένα σήμα κατατεθέν για την ελληνική ποδηλασία. Ένα ποδηλατικό event που έχει μια αδιάλειπτη και συνεχή παρουσία επί 45 έτη και που λόγω της δυσκολίας του, προσελκύει όλους τους ποδηλάτες που κάνουν  πρωταθλητισμό και θέλουν μέσα από αυτόν να δουν την αγωνιστική τους ετοιμότητα», τονίζει ο πατρινός  πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Ο κλασικός αγώνας που ξεκινάει από την Πάτρα και τερματίζει στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες διαδρομές για τους ποδηλάτες, ενώ πέφτει σε μια χρονική περίοδο που λόγω της έναρξης της ποδηλατικής σεζόν οι αθλητές βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική τους κατάσταση.

Ο αγώνας φέτος θα έχει συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα και από την Κύπρο και όχι από το εξωτερικό αφού κάποιες ξένες ποδηλατικές ομάδες που είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους το ακύρωσαν την τελευταία στιγμή, όμως,  θα πάρουν μέρος συνολικά 48 σωματεία  δηλαδή όλα τα σωματεία που ανήκουν στην Ελληνική  Ποδηλατική Ομοσπονδία.

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή στις 24 Μαρτίου με τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης (ώρα έναρξης 15:00) που θα ξεκινήσει από το Τείχος Δυμαίων και θα τερματίσει στο Λάππα.

Τη σκυτάλη ανήμερα της 25ης Μαρτίου παίρνει ο αγώνας αντοχής (ώρα έναρξης 9.00), με αφετηρία την Κάτω Αχαΐα και μια διαδρομή που θα περάσει από το Σανταμέρι και θα τερματίσει στον Κρίνο, κάνοντας σε επαναλήψεις τον όλο κύκλο, σε μία κούρσα που θα έχει συνολικά 110 χιλιόμετρα.

Το μεγάλο ποδηλατικό event  όμως θα ολοκληρωθεί με τον κλασικό αγώνα του Γύρου Θυσίας, την Κυριακή στις 26 Μαρτίου, με τον 45ο Αγώνα Gran Fondo, σε μία διαδρομή 100  χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τον ΟΛΠΑ, περνώντας από τα Καλάβρυτα και καταλήγοντας στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας που θα γίνουν και οι βραβεύσεις.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα