40 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις στους αυτοκινητοδρόμους

20.01.2021 / 13:38
download (11)

Αποζημιώσεις 40 εκατ. ευρώ θα λάβουν από το Ελληνικό Δημόσιο και θα μοιραστούν οι εταιρείες παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων για τα διαφυγόντα έσοδα από τη μη είσπραξη των διοδίων αλλά και τις καθυστερήσεις εργασιών κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown που έληξε τον Ιούνιο του 2020.

Σύμφωνα με τις πρώτες πέντε αποφάσεις που υπογράφει ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια», για την περίοδο του πρώτου lockdown (συνολικά για το πρώτο εξάμηνο του έτους έως το τέλος Ιουνίου 2020) προβλέπεται:

Δέσμευση ποσού 13.500.000 ευρώ για την καταβολή στον Παραχωρησιούχο «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Δέσμευση ποσού 6.370.000 ευρώ για τον Παραχωρησιούχο «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.».

Δέσμευση ποσού 13.360.000 ευρώ για πληρωμή στον Παραχωρησιούχο «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Δέσμευση ποσού 1.740.000 ευρώ για καταβολή αποζημίωσης στον Παραχωρησιούχο «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ».

Δέσμευση ποσού 5.300.000 ευρώ για την καταβολή στον Παραχωρησιούχο «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.».

Οι παραχωρησιούχοι αξίωσαν αποζημιώσεις με επιχειρήματα κυρίως την κατάρρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινητοδρόμων εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην κίνηση και την αντίστοιχη κατάρρευση των εσόδων, ενώ από πολλούς επισημάνθηκε ότι καθυστέρησε και η εκτέλεση άλλων προγραμματισμένων εργασιών, όπως π.χ. Τα έργα συντήρησης.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι θα υπάρξει και νέος γύρος αποζημιώσεων καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου είχαμε νέο Lockdown με αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις μου μείωσαν και πάλι τα έσοδα των παραχωρησιούχων εταιρειών και καθυστέρησαν τα προγραμματισμένα έργα…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα