Βρετανία: Ο κορονοϊός «νίκησε» τον βετεράνο Σερ Τομ Μουρ, τον ήρωα που συγκέντρωσε εκατομμύρια λίρες για το NHS

02.02.2021 / 20:19
γκο 13

Ο βετεράνος λοχαγός Τομ Μουρ, ο οποίος έγινε ήρωας των Βρετανών πέρσι, όταν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσό-ρεκόρ για το εθνικό σύστημα υγείας (NHS), εν μέσω της πανδημίας, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 100 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Τομ Μουρ, τον οποίο είχε τιμήσει η βασίλισσα Ελισάβετ ονομάζοντάς τον «σερ», νοσηλευόταν έχοντας προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, του λοχαγού Τομ Μουρ, βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφεραν οι κόρες του, Χάνα και Λούσι, στην ανακοίνωσή τους. Πρόσθεσαν ότι αισθάνονται ευγνωμοσύνη επειδή κατάφεραν να βρίσκονται στο πλευρό του κατά τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Γεννημένος στο Κίγκλεϊ του Δυτικού Γιόρκσαϊρ τον Απρίλιο του 1920, ο Τομ Μουρ ολοκλήρωσε τη μαθητεία ως πολιτικός μηχανικός αφού τελείωσε το σχολείο και μετά εντάχθηκε στο στρατό. 

Το 1940, επιλέχθηκε για εκπαίδευση αξιωματικών και ανέβηκε στη θέση του καπετάνιου, αργότερα τοποθετήθηκε στο ένατο τάγμα του Συντάγματος του Δούκα του Ουέλλινγκτον στην Ινδία.

Υπηρέτησε και πολέμησε στο Άρακαν στη δυτική Βιρμανία, από τότε που μετονομάστηκε σε Rakhine State και πήγε με το σύνταγμά του στη Σουμάτρα μετά την παράδοση των Ιαπώνων.

Μετά τον πόλεμο, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάστηκε ως εκπαιδευτής στο Μπόβινγκτον.

Έζησε στο Κεντ για πολλά χρόνια πριν μετακομίσει στο Μπέντφορντσάιρ το 2007 για να είναι με την οικογένειά του.

Η είδηση του θανάτου του δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τη βασιλική οικογένεια, που έγραψε στο Facebook:

«Η βασίλισσα στέλνει ένα προσωπικό συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του λοχαγού Σερ Τομ Μουρ.
Η Αυτού Μεγαλειότητα απόλαυσε πολύ τη συνάντηση με τον Λοχαγό Σερ Τομ και την οικογένειά του στο παλάτι του Windsor πέρυσι. Οι σκέψεις της και αυτές της Βασιλικής Οικογένειας είναι μαζί τους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα