11 φορές σε απομόνωση σε έξι μήνες μπήκε ο Ναβάλνι

31.01.2023 / 8:44
DFSGFSDGFSDG

Μια επιτροπή εννέα ατόμων προτείνει, αν θα στείλει ή όχι τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην απομόνωση, ενώ η απόφαση λαμβάνεται από τη διοίκηση του Ρώσου προέδρου, ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του Ναβάλνι, οι οποίοι αποκάλυψαν τα ονόματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων της αποικίας κρατουμένων ΙΚ-6 που απαρτίζουν την επιτροπή.

Τα μέλη της επιτροπής έστειλαν τον Ναβάλνι 11 φορές στην απομόνωση μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Σχετικό βίντεο δημοσιεύεται σήμερα στο κανάλι Navalni Live στο YouTube. Όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του εν λόγω βίντεο, ο διευθυντής της ΙΚ-6 Ντμίτρι Νόζκιν λαμβάνει οδηγίες από την Μόσχα και πραγματοποιεί στις φυλακές συσκέψεις με θέμα «πως θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή στον κύριο εχθρό του Πούτιν».

Τις περισσότερες αναφορές για τον Ναβάλνι τις κάνει ο λοχαγός Μιχαήλ Νεϊμόβιτς, ο οποίος όπως αναφέρεται στο βίντεο «παρακολουθεί το κάθε βήμα του Αλεξέι και όλο του χρόνο τον ξοδεύει να συντάσσει αναφορές για παραβάσεις». Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του Ναβάλνι σε μια από τις συσκέψεις ο Νεϊμόβιτς ανέφερε ότι μέσα σ ένα μήνα συνέταξε 10 αναφορές, εκ των οποίων περίπου οι επτά για τον Ναβάλνι. Την τελευταία φορά ο Ναβάλνι μπήκε στην απομόνωση επειδή απευθύνθηκε στον Νεϊμόβιτς με το επίθετο του, χωρίς να χρησιμοποιήσει το όνομα και πατρώνυμο του (όπως συνηθίζεται στα ρωσικά).

Όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του Ναβάλνι η απόφαση για την μεταφορά του Ναβάλνι στην απομόνωση λαμβάνεται στη διοίκηση του Ρώσου προέδρου, η οποία με προτροπή του Βλαντίμιρ Πούτιν στέλνει τις σχετικές εντολές στη σωφρονιστική αποικία. Κατά την σύσκεψη που επακολουθεί μοιράζονται οι ρόλοι και στη συνέχεια η επιτροπή αποφασίζει να στείλει τον Ναβάλνι στην απομόνωση.

Στις 25 Ιανουαρίου ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε στην απομόνωση για 11η φορά. Από τα μέσα Αυγούστου έχει παραμείνει συνολικά στην απομόνωση 113 μέρες. Στα μέσα Ιανουαρίου αρκετές εκατοντάδες γιατροί υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούσαν να σταματήσει η κακοποίηση του Ναβάλνι και να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη. Ρώσοι δικηγόροι, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη των νομοθετικών συνελεύσεων πολλών ρωσικών πόλεων, καθώς και οι νομπελίστες δημοσιογράφοι Ντμίτρι Μουράτοφ και Μαρία Ρέσα με ανοιχτές επιστολές εξέφραζαν την υποστήριξη τους προς τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης.

Στο Βερολίνο, μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία, έχει τοποθετηθεί ένα ακριβές ομοίωμα του κελιού απομόνωσης στο οποίο ο Ναβάλνι πέρασε περισσότερες από 100 ημέρες. Την παρουσίαση του κελίου που σηματοδότησε την διεθνή εκστρατεία #FreeNavalny για την απελευθέρωση του Ναβάλνι έκανε ο αδελφός του Αλεξέι Ναβάλνι, Όλεγκ και ο συνεργάτης του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Λεονίντ Βόλκοφ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα