«Χτύπησαν» μέσα σε 8 λεπτά οι δράστες τα τρία ATM στο σουπερ μάρκετ στην Περιβόλα-Τι ψάχνει η αστυνομία

06.09.2020 / 6:27
patra-atm

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης με εκρηκτικά σε τρία μηχανήματα ATM εντός σούπερ μαρκετ στην περιοχή της Περιβόλας στην Πάτρα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στοιχεία από κάμερες ψάχνει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών που ανατίναξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου τα τρία ΑΤΜ που βρίσκονταν μέσα σε σούπερ μάρκετ στο εμπορικό κέντρο της Περιβόλας στην Πάτρα. Οι δράστες φέρονται να ήταν ένοπλοι και να έδρασαν μέσα σε 8 λεπτά καταφέρνοντας να πάρουν το χρηματικό ποσό των 242.000 ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα των δραστών είχε κλαπεί από το Παλαιό Φάληρο και φέρονται να έχουν περάσει με αυτό τα διόδια του Ρίου.

Στα 242.000 ευρώ ανέρχεται η λεία των δραστών, το ποσό αυτό σε συνδυασμό με τις κινήσεις που κατά πληροφορίες έκαναν οι πέντε ένοπλοι δράστες αρχικά δημιούργησε την υπόνοια ότι μπορεί η υπόθεση να έχει «άρωμα» τρομοκρατίας. Τελικά, όμως, όπως προκύπτει οι δράστες ήταν Αλβανοί που χρησιμοποίησαν, μάλιστα, μια BMW για τη διαφυγή τους.

Επιτελείς της ΕΛΑΣ θυμίζουν, ότι παρόμοια επίθεση με εκρηκτικές ύλες, είχε σημειωθεί προ μηνών και στο ΑΤΜ τράπεζας, σε άλλο εμπορικό κέντρο σούπερ μάρκετ, στην Οβρυά. Και σε εκείνη την περίπτωση, οι δράστες εμφανίστηκαν με όπλα καλάσνικοφ και ανατίναξαν το ΑΤΜ με εκρηκτικές ύλες. Αξιωματικοί της Αστυνομίας, θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση, βρίσκεται κάποια ομάδα του κοινού εγκλήματος, παρά τρομοκράτες. Μάλιστα, αναφέρουν ότι η επίθεση έχει «αποτυπώματα» μιας εκ των εγκληματικών ομάδων που έχουν έδρα την Αθήνα και αποτελούνται από Ελληνες αλλά και από αλλοδαπούς ποινικούς.
Η ένοπλη επίθεση, ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη, ενώ οι δράστες περίμεναν ότι θα έβρισκαν μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα στα τρία ΑΤΜ των τραπεζών Εθνική, Alpha και Eurobank, γιατί στο εμπορικό κέντρο, στεγάζονται ένα μεγάλο Σούπερ Μάρκετ και πολλά άλλα καταστήματα, που δέχονται καθημερινά σημαντικό αριθμό πελατών. Μάλιστα, το γεγονός ότι ερχόταν Σαββατοκύριακο, ήταν ένας ενισχυτικός παράγοντας, ότι τα μηχανήματα θα ήταν γεμάτα με χρήματα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα