Φως στην Ακρόπολη υπό τη συνοδεία της μουσικής Πατρινού (φωτό)

30.09.2020 / 19:12
γκο-1-207

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση αποκαλήφθηκε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η είδηση για την Πάτρα είναι ότι την μουσική της εκδήλωσης έγραψε ειδικά για την περίσταση ο Πατρινός Σταύρος Γασπαράτος. Ο φωτισμός ήταν μαγικός.

Κάτω από το ολόγιομο –σχεδόν– φεγγάρι, ο Βράχος, τα Τείχη, ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, η Στοά του Ευμένους και το Διονυσιακό Ιερό φωτίζονται εκ νέου, ενώ πέντε ακόμα μνημεία θα αποκτήσουν «λάμψη» για πρώτη φορά: Το μνημείο του Θρασύλλου, οι Χορηγικοί Κίονες, το Ασκληπιείο και τα σπήλαια του Απόλλωνος και της Αγλαύρου / Κλεψύδρα, καθώς και το Ιερό της Αφροδίτης.

Για πρώτη φορά ο φωτισμός διακρίνει τα μνημεία του Ιερού Βράχου τόσο από τα τείχη όσο και μεταξύ τους, αναδεικνύοντας το σύνολό τους, αλλά και τον όγκο και τη γεωμετρία του κάθε μνημείου από κάθε πιθανό σημείο θέασης. Τα μάρμαρα, πιο λευκά από ποτέ, αντανακλούν κάθε πτυχή, κάθε γεωμετρικό σχήμα, κάθε φυσικό υλικό, τονίζοντας το ανάγλυφο της διακόσμησης κάθε μνημείου.

Φως στην Ακρόπολη υπό τη συνοδεία της μουσικής Πατρινού (φωτό) 4
Φως στην Ακρόπολη υπό τη συνοδεία της μουσικής Πατρινού (φωτό) 5
Φως στην Ακρόπολη υπό τη συνοδεία της μουσικής Πατρινού (φωτό) 6

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα