Φορούν την μάσκα, αλλά πώς; Οι Πατρινοί προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα

10.10.2020 / 10:52
Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Vienna

Με τη νέα πραγματικότητα προσπαθούν να προσαρμοστούν και να συμμορφωθούν οι Πατρινοί, σε ότι αφορά την καθολική χρήση της μάσκας και τις αποστάσεις ασφαλείας για την επίτευξη του περιορισμού της διασποράς.

Είναι γεγονός ότι αν κάνει κάποιος μια βόλτα στους δρόμους της Πάτρας θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι την φορούν.

Νέοι, αλλά και ηλικιωμένοι. Βέβαια, αρκετοί μπορεί να μην την φορούν σωστά, μη καλύπτοντας την μύτη τους ή να την έχουν κάνει κομπολόι, κατεβασμένη στο πρόσωπο τους, αλλά την έχουν πάνω τους, δείχνοντας ότι δεν αγνοούν το μέτρο.

Όπως, άλλωστε, δεν αγνοούν και το πρόστιμο των 150 ευρώ. Η αστυνομία έχει διακριτική παρουσία μέχρι ώρας στους δρόμους, όμως όταν επεμβαίνει, δεν χαρίζεται πλέον και δίνει το πρόστιμο εκεί που διαπιστώνει παραβάσεις.

Ειδικότερα, σε όσους δεν την φορούν καθόλου. Πάντως, το μέτρο της καθολικής χρήσης της μάσκας, έκλεισε την… πόρτα εντελώς, στους ελάχιστους που επέμεναν να μην την φορούν ακόμα και στους εσωτερικούς χώρους.

Για αυτούς πλέον η είσοδος δεν επιτρέπεται και τους το ξεκαθαρίζουν από την αρχή οι υπεύθυνοι των καταστημάτων. Βλέπετε, ο εντοπισμός κρουσμάτων σε εργασιακούς χώρους και σε μεγάλα καταστήματα, δεν αφήνουν περιθώρια στους υπεύθυνους για ευγένειες προς τους «ασυμμόρφωτους» πελάτες.

Απόλυτη συμμόρφωση με τα νέα μέτρα υπάρχει και στα καταστήματα εστίασης, όχι μόνο για το κλείσιμο των μαγαζιών τα μεσάνυχτα, αλλά και για τα υπόλοιπα που έχουν ανακοινωθεί και έχουν να κάνουν κυρίως με τις αποστάσεις ασφαλείας. 

Ωστόσο, ο μεγάλος «πονοκέφαλος» τόσο για την αστυνομία, όσο και για τις υγειονομικές αρχές της περιφέρειας είναι οι νέοι και ο συνωστισμός από τα μεσάνυχτα και μετά στους κοινόχρηστους χώρους και στα υπαίθρια στέκια τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα