Το κίνημα κατά της μάσκας στα σχολεία κάνει την εμφάνισή του και στην Πάτρα

04.09.2020 / 5:03
3587241

Και ενώ οι ειδικοί έχουν δώσει αγώνα για να πείσουν τους πολίτες για την ανάγκη της χρήσης της μάσκας και της προσαρμογής της στην καθημερινότητά μας, υπάρχουν αρκετοί ακόμα γονείς που αντιδρούν.

Γονείς που αμφιβάλουν για τη σύσταση των ειδικών και την απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά και στους χώρους που υπάρχουν συναθροίσεις.

Μάλιστα, αρκετοί γονείς έχουν συγκροτήσει ομάδες φτιάχνοντας αντίστοιχες σελίδες στο facebook, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετές αφίσες που αναφέρονται στο θέμα. Κάποιες από αυτές μπορεί να συναντήσει κανείς και στους δρόμους της Πάτρας.

Οι γονείς αυτοί που αμφιβάλουν για την αναγκαιότητα της μάσκας στα σχολεία από τους μαθητές, ετοιμάζουν συγκεντρώσεις σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν αναρτηθεί σε σελίδα στο facebook, στην Πάτρα θα γίνει μία τέτοια συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής (6/9), στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Γεωργίου.

Πληροφορίες αναφέρουν, εξάλλου, ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη κινητοποίηση για τη συγκέντρωση αυτή από τους γονείς, καλώντας και άλλους στο κίνημα και στη εκστρατεία που φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει κατά της μάσκας.

 

Το κίνημα κατά της μάσκας στα σχολεία κάνει την εμφάνισή του και στην Πάτρα

Τι υποστηρίζουν οι γονείς

Ορισμένοι από τους γονείς αυτούς προβάλλουν παιδαγωγικούς λόγους, τονίζοντας ότι η μάσκα είναι αντιπαιδαγωγική και ότι το παιδί τους δεν μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα κάτω από αυτές τις συνθήκες. 

Άλλοι αναφέρονται σε κοινωνικούς λόγους, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο το ένα παιδί απομακρύνεται από το άλλο, ενώ άλλοι φτάνουν στο σημείο να λένε ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ακριβώς για αυτό το θέμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ομάδες αυτές, τόσο στην Πάτρα, όσο και σε άλλες πόλεις, έχουν χιλιάδες μέλη στις σελίδες τους. 

Στις αναρτήσεις των ομάδων, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι πέρα από την αμφιβολία τους για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία, εκφράζεται είτε έμμεσα, είτε άμεσα και μία αμφιβολία για την ύπαρξη του κορωνοϊού.

Πάντως η Ένωση Γονέων Κηδεμόνων Πάτρας στην ανακοίνωση της εξέφρασε τον προβληματισμό της εν όψει της σχολικής χρονιάς όχι για τη χρήση της μάσκας, αλλά για τον αριθμό των μαθητών σε κάθε αίθουσα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται με βάση τις πληροφορίες και τα μέλη των σχολικών επιτροπών του δήμου.

Θυμίζουμε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις βαθμίδες του σχολείου, από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια, και προαιρετική (υποχρεωτική μόνο για τους εργαζόμενους) στους παιδικούς σταθμούς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα