Συγκλονιστικό βίντεο από την διάσωση στην Καρδίτσα

22.09.2020 / 7:02
3D785FBB-28F3-4CB8-AA72-8C056320DD20

Αίσιο αποτέλεσμα είχε λίγο μετά τις 9 το πρωί η πρώτη προσπάθεια απεγκλωβισμού ορισμένων εκ των των 40 εγκλωβισμένων από το χωριό Οξυάστην Καρδίτσα.

Το μικρότερο από τα δύο ελικόπτερα που επιστρατεύτηκε κατάφερε να προσγειωθει σε ένα ξέφωτο μεταφέροντας στο γήπεδο του Μουζακίουμια ηλικιωμένη καρκινοπαθή, μια έγκυο μητέρα και το 1,5 έτους παιδί της.

«Εμείς καλά είμαστε, ανησυχούμε για τους εγκλωβισμένους. Κάντε προσπάθειες να αποκατασταθεί ο δρόμος. Νιώθω ανακουφισμένη. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες, δεν περιμέναμε τον Ιανό. Μακάρι να μπορούσαμε να κάτσουμε με τους συγχωριανούς μου» είπε η έγκυος γυναίκα.
Όπως πρόσθεσε «δεν έχουμε ακόμα ρεύμα και νερό, ζητάμε άμεση αποκατάσταση για προσωρινή πρόσβαση στο Μουζάκι». Σύμφωνα με την ίδια «κανείς δεν θέλει να φύγει» προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο «θα πάρει κάποιους για λόγους υγείας».
Ανακουφισμένοι οι πρώτοι διασωθέντες
Η δεύτερη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 9:30 με διασώστες να μεταφέρουν εκλωβισμένου σε ένα μεγαλύτερο ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που δεν μπορούσε να προσγειωθεί.

Δείτε την επιτυχή επιχείρηση απεγκλωβισμού:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα