Στις 16,17 και 18 Οκτωβρίου το 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης Δυτικής Ελλάδας

02.10.2020 / 11:56
cycling-3527226_1920

Στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο: «1st Regional e-Mobility Conference 2020». Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό Σωματείο ΦΙΛ.Μ.ΠΑ (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, του Ελληνικού  Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, ενώ ενεργή συμμετοχή θα έχουν Δήμοι και Επιμελητήρια της Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συνεδρίου, την Παρασκευή 16/10 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στον Πύργο και αντιστοίχως το Σάββατο 17/10, στο Αγρίνιο. Οι εργασίες του συνεδρίου, θα κορυφωθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην Πάτρα και θα περιλαμβάνουν επιστημονικές εισηγήσεις, workshops, έκθεση ηλεκτροκίνητων μοντέλων κ.α., τόσο στον φυσικό χώρο, όσο και σε live μετάδοση στο διαδίκτυο.

Στις 16,17 και 18 Οκτωβρίου το 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης Δυτικής Ελλάδας 3

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Επιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, αναφέρει: «Οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών είναι ταχύτατες και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζουμε τις δράσεις που έχουν ως σκοπό να κάνουν γνωστές στο ευρύ κοινό τις σύγχρονες και πράσινες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κάνει σημαντικά βήματα ώστε να ευνοήσει τις συνθήκες ένταξης της περιοχής μας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, εκπονώντας μεταξύ άλλων το Πλάνο Ανάπτυξης της Ηλεκτροκίνησης στη Δυτική Ελλάδα. Στο επικείμενο συνέδριο θα δοθεί δυνατότητα σε φορείς, επαγγελματίες και  πολίτες να γίνουν κοινωνοί πεδίων που πρόκειται να απασχολήσουν στο μέλλον όλους μας».

Σημειώνεται πως η διοργάνωση του συνεδρίου πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία όπου η Ελλάδα, βαδίζοντας με επίκεντρο την Αειφόρο Ανάπτυξη, οφείλει να επιταχύνει το βήμα προς την υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών κίνησης.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, φορείς της αυτοδιοίκησης, τον ακαδημαϊκό χώρο και τον ιδιωτικό τομέα, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αναλύσουν σε βάθος καίρια ζητήματα, όπως, το νομικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση, την παρουσίαση του Πλάνου Ανάπτυξης Ηλεκτροκίνησης της Περιφέρειας για την Δυτική Ελλάδα, κίνητρα για επιχειρήσεις και ιδιώτες, τις τελευταίες τεχνολογίες για «πράσινα» οχήματα, καθώς και την σημαντικότητα προστασίας του περιβάλλοντος μέσω έξυπνων, πράσινων, εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών ενέργειας.

Η Οργανωτική Επιτροπή θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας, φροντίζει για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα και τις οδηγίες προστασίας για τον περιορισμό εξάπλωσης του covid-19. Το συνέδριο διοργανώνεται με την οργανωτική στήριξη της Enalia Events.

Στις 16,17 και 18 Οκτωβρίου το 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης Δυτικής Ελλάδας 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα