Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η μελέτη για την επισκευή του Σχολαρχείου της Άνω Αχαΐας

18.08.2020 / 8:19
petrino-sxoleio-anw-achaia-665x435

Η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Αχαϊας: Την έγκριση των όρων διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού της μελέτης για την επισκευή του Σχολαρχείου της Άνω Αχαΐας, ψήφισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.

Ακόμα μια δέσμευση της Δημοτικής Αρχής παίρνει σάρκα και οστά, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι ο πολιτισμός κατέχει καίρια θέση στο σχεδιασμό της, για μια αρμονική και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο Δήμος θα προσχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την ανακατασκευή του ιστορικού αυτού κτηρίου, το οποίο μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 2008 έμεινε ξεχασμένο στο έλεος του χρόνου! Πρόκειται για ένα πέτρινο κτήριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και ομορφιάς, αντιπροσωπευτικό και μοναδικό δείγμα πολιτισμού της εποχής του μεσοπολέμου της περιοχής μας!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Σπύρος Ν. Μυλωνάς «Η απόφασή μας αυτή δηλώνει το σεβασμό μας σε ένα εμβληματικό κτίριο και την υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά! Παράλληλα αποτελεί έναν πόλο ανάδειξης του δήμου μας, απαραίτητο στοιχείο για την οικονομική και τουριστική του ανάπτυξη!».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα