Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: Ένας υποδιοικητής θα εκτελεί, προσωρινά, χρέη διοικητή;

11.09.2020 / 14:28
ppnp_kalh

Με τον ορισμό ενός υποδιοικητή, που θα εκτελεί χρέη διοικητή, αναμένεται να καλυφθεί προσωρινά το κενό στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, που επήλθε από την παραίτηση της Παναγούλας Μαμμή. Πρόκειται για ένα σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ως μια ρεαλιστική, μεταβατική, επιλογή.
Το πρόσωπο αυτό θα επιλεγεί πιθανότατα μεταξύ αυτών που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του υποδιοικητή και η οποία – αδιευκρίνιστο γιατί- παρέμεινε κενή.
Εκτός άλλων, για τη θέση του υποδιοικητή είχαν εκφράσει ενδιαφέρον υποβάλλοντας τα χαρτιά τους οι Θανάσης Παπαθανάσης, Ρέα Σταματάκη και Ανδρέας Μαζαράκης.
Ο ορισμός υποδιοικητή προκρίνεται ως η καταλληλότερη λύση, εφόσον για την προκήρυξη της θέσης του διοικητή και την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας θα απαιτηθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα ορισμένων μηνών, κατά το οποίο είναι προφανές ότι μια μεγάλη υγειονομική μονάδα, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δεν μπορεί να παραμείνει ακέφαλη.
Ειρωνικό ίσως είναι το γεγονός ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ασκείται ως προς το ιατρικό σκέλος από τον διευθυντή του ιατρικού τμήματος, Καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο, η ενημερωτική συνάντηση του οποίου με τον δήμαρχο Πατρέων προκάλεσε, ως γνωστόν, την έντονη αντίδραση της Παναγούλας Μαμμή, η οποία μετά από την κατακραυγή που προκάλεσε με την ενέργεια της να τον καλέσει σε απολογία, οδηγήθηκε στην παραίτηση.
Όμως, καθώς ο Χαράλαμπος Γώγος δεν μπορεί να ασκήσει διοικητικά καθήκοντα (όπως δεν μπορεί να συγκαλέσει και το Δ.Σ. του νοσοκομείου) αυτά τα έχει επιφορτιστεί προς το παρόν υπάρχει αρμόδιος διευθυντής.
Κάλυψη βέβαια στις όποιες ανάγκες παρουσιάζονται παρέχει η προσωρινά και η 6η ΥΠΕ, ωστόσο είναι βέβαιο ότι με τον ορισμό υποδιοικητή θα καλυφθεί το κενό της διοίκησης για ένα διάστημα που θα είναι σαφώς μεταβατικό μέχρι την τοποθέτηση νέου διοικητή;

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 7 ΜΕΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα